Árpád és a népességfogyás

2014. február 06. 12:07

A dolog úgy áll, hogy fogy a magyar, akár cinikusan „fogyimagyarnak” írjuk, akár nem.

2014. február 06. 12:07
Lotte
Onleány Társasblog

Szeretnénk élhető országot hagyni utódainkra, ahol nem zilálódik szét a társadalom egy egészségtelen, torz korfa miatt. A feladat gigászi, nem kecsegtet hangos sikerrel, s nyilván könnyebb hátradőlve, azt mondani, hogy fogyjanak csak kedvükre, minek a sokadalom, hisz láttunk már ilyet: háborúk nyomán, vagy bármi másért. Minek a feszkó? 

Igen, Árpád, fel lehet tenni a kezünket, s azt mondani, sodorjon el az ár, vesszen a magyar, úgyis »fogyi«. Olyan vízió ez, amely egy önző, csak magára gondoló, csak a mának élő ember logikájából fakad. Akinek még kijut a társadalombiztosítás ellátásaiból, és csak önmagáról kell, hogy gondoskodjon. A többi meg mit számít, jobb, ha meg sem születik! 

Épp az ilyen kiégett, cinikus lelkek képzelik azt, hogy beadhatják a halálos dózisú morfiumot a betegnek (úgyis meghal, minek húzni az időt?).

És Árpád nem áll meg ezen a ponton, hanem hajmeresztő kanyart véve szabályos gyűlöletbeszéddel folytatja: »úgyis csak kolonc a meglévő magyarok egyik-másik csoportja«, nemde? Belőlük legyen több a mindenféle »szaporítóintézkedéssel«? Ugyan már! (A két említett tyúkszem, amitől Árpádunk ilyen fájdalmasan felsikolt a művi meddővé tétel szigorítása és az abortusztabletta bevezetésének tilalma. Hát, mit mondjak, valóban komoly tiprása az emberi szabadságjogoknak!) De gyűlöletet szítani –akár csak merő cinizmusból is – azt lehet! És hol a liberális értelmiség felhorgadása, arra, hogy a magyarok egyes csoportjait koloncnak, szaporodásukat pedig kerülendőnek tartja? Csak én nem hallom?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. február 06. 16:01
Magyarország 1118 éves. Az utóbbi 50 év kivételével nem élt még soha ennyi magyar ember. A természet teszi a dolgát. Ha majd egyszer újra szükség lesz több emberre, akkor újraindul a szaporodás. A jelenlegi gazdasági, társadalmi, egészségügyi helyzetben azonban egyszerűen nincsen szükség több emberre. Úgysem jutna nekik munka, csak a nyomor lenne nagyobb. Az egyetlen elfogadható érv a szaporodás erőltetése mellett a nemzeti. Vagyis az, hogy ha már amúgy is ennyi sok ember él a földön, akkor legalább legyenek magyarok, minél többen. Vagyis több magyarra valóban szükség lenne, de több emberre úgy általában nem. Ha megmaradt volna Magyarország eredeti területe, akkor mára már akár 30 millió magyar is lehetne, mert akkor a tótok, oláhok, rácok, svábok, ruszinok asszimilálódtak volna magyarrá, és nem fordítva. Nagyobb Magyarország = több magyar. Jelenleg nincsen mire fel tovább szaporodni, több munkaerőre nincsen szükség és a jövőben sem lesz évtizedes távlatokban sem. De amúgy senkinek nem tilos szaporodnia, ha ahhoz van kedve. Nyugodtan lehet 10-20 gyermeke is, a szerzőnek is. Hajrá! De ő is inkább csak cikket ír és nem szaporodik.
Senye Péter
2014. február 06. 15:57
Úgy tűnik, hogy történelmi sokkot átélt országoknak csökken lélekszáma. Történelmünkön nem tudunk változtatni, de sokat segítene, ha nem a hamut szórnánk mindig a fejünkre és politikai helyzettől függetlenül tudnánk bízni jövőnkben. http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_European_Union
Monkey4you
2014. február 06. 14:36
Majd a buzik szülnek utódokat!!!
kjkj945
2014. február 06. 14:07
"A Jóisten mentsen meg minket attól, hogy Árpád véleményvezér egyszer döntési pozícióba kerüljön!" Pedig abban van!! Neki mindent szabad benne van a pixisben!! És híven mondja a 100% véleményét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!