Mi a zsebszerződések valós háttere?

2014. február 25. 17:56

Végérvényesen lehullott a zsebszerződők álarca, végre kiderült, hogy nem egyszerű falusi osztrák parasztgazdákról beszélünk itt, hanem tőkés nagybirtokosokról.

2014. február 25. 17:56
Hetzmann Róbert
Harmadik Út blog

„A Kurier osztrák napilag arról is beszámol, hogy ezt a 200 ezer hektárt mindössze 200 osztrák »gazda« tartja kezében! Ebben a pillanatban végérvényesen lehullott a zsebszerződők álarca, végre kiderült, hogy nem egyszerű falusi osztrák parasztgazdákról beszélünk itt, hanem tőkés nagybirtokosokról. Hiszen ezeknek a földbirtokoknak már az átlaga is 1000 hektár, ami azt jelenti, hogy néhány falánk befektető vásárolta fel a Nyugat-Dunántúl 5-10 hektáros parcelláinak zömét. Mindez egybevág azokkal a sajtótudósításokkal, amelyek során határ menti osztrák gazdákkal készítettek interjút, akik világossá tették: nekik nincsenek földjeik Magyarországon, aki átjár felvásárolni, nem közülük való.


Mármost abban biztosak lehetünk, hogy Ausztria kétszáz parasztért nem fog Brüsszelbe rohanni. Szó sincs itt osztrák »gazdákról«: itt az osztrák zöldbárók és az osztrák oligarchák érdekei sérülnek, akik fel szeretnék vásárolni Magyarország földjeit. Megítélésem szerint az osztrákoknak nincs túl nagy esélyük a magyar földtörvény ellen, mivel az mindenben megfelel az EU által elvárt »tőke szabad áramlása« elveinek. Lépésük viszont arra alkalmas lehet, hogy a magyar kormány még kényelmesebb legyen a zsebszerződések ügyében.

Ausztria legújabb húzása arról tesz tanúbizonyságot, hogy az évtizedek óta regnáló jobb-bal nagykoalíciós kormányt a háttérből ott is ugyanolyan erők igazgatják, mint minálunk, Kelet-Európában ez »szokás.« Kérdés, ezek után mennyire nézünk fel majd azokra, akik végleg gyarmati sorba akarnak minket taszítani?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. február 26. 10:43
"Mi a zsebszerződések valós háttere?" - kérdi. Ez egyszerű. A háttér a földtulajdoni piaci viszonyok, melyekről a magyar politika nem mindeddig nem mert szembenézni. Pontosan azért, mert az ilyen ostobák, mint Ön, kedves Szerző, azt hiszik, és azt terjesztik, hogy azé a haza, akinek a neve a tulajdoni lapon áll. Hát nem. Nem azé.
ballada
2014. február 26. 00:05
Elhiszem hogy az mszp ballib szeretne ismét vissza mászni a kormánykerékhez.Leginkább a szocialista Veres János dúskál a pénzben. Neki 345,2 milliós betéte van.
duzur
2014. február 25. 22:19
Mi értelme a sejtetéseknek? Nem hiszem, hogy 80 évre titkosították volna a földek haszonélvezöinek a nevét...
Rike
2014. február 25. 20:33
Hát, ha Te mondod! Anyuuu! Miért hagytál el? És pont azzal a kokainista, dubarom cideszessel kellett meglépned? Nem volt jobb? Legalább egy rendes kukázó!!!Na jó, egy TEK- es!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!