Mi a Jobbik szerepe?

2013. december 16. 21:57

A Jobbik új arculatában mosolygós fiatalokkal hirdeti: a jövőt nem lehet megállítani. Hasonló intenzitással épít a fiatalokra a görög Arany Hajnal is.

2013. december 16. 21:57
Félix Anikó
VS

„A görög és a magyar szélsőjobboldal is ezt az alternatíva-nélküliséget kihasználva, mint új erő, a régi, korrupt elittel szembeni tiszta kézként tüntette fel magát. A stratégia sikerét az eredmények igazolták: a görög fiatalok jelentős része nem valamiért, hanem valami ellen, protest-jelleggel szavazott az Arany Hajnalra.

Az ellenállás kultúrájánál azonban többet tud nyújtani a párt. Ahogy a Jobbikhoz, úgy az Arany Hajnalhoz is tartozik egyfajta mozgalmi jelleg és virulens szubkultúra, ami olyan közösséget kínál, amely már korántsem csak a gazdaságilag rossz pozícióban lévő fiatalokat képes megszólítani. Ez sajátos kulturális fogyasztói szokásokat, többek között szubkulturális helyeket, zenekarokat, öltözködési stílust jelent, amely mind az offline, mind az online térben aktívan működve közösségi élményt képes nyújtani sok fiatal számára.

A fiatalok jelentős része tehát nem az ideológia, hanem a kiábrándultság, az ellenállás vagy a közösségiség élménye miatt szavaz a szélsőjobboldalra. A csatlakozás később azonban mélyebb elköteleződést, ideológiai azonosulást is eredményezhet. A szubkultúra része az erőszak is, Görögországban Arany Hajnal szimpatizáns fiatalok gyakran vesznek részt csoportosan a bevándorlók ellen elkövetett támadásokban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2013. december 17. 11:42
Mielőtt ennyi baromságot összehordasz , nem ártana végiggondolni a görög tragédiát. Mert ez az. Az európai kultúra alapja a görög ,/ Nietzsche megállapítása/ és nem a judeokeresztény fából vaskarika , mert ilyen fogalom nem létezik,csupán az elmúlt harminc évben kezdték beleerőlteni az emberek agyába. Nos , ezt a világ első demokráciáját úgy nyelte le a " tátott tőke sárga szája" minha sosem létezett volna. Könnyűszerrel verik dobra , az európai értékek remekeit, és telekáron vásárolnak be a világ uj kufárai. Bármilyen , hangsúlyozom bármilyen , jobb és baloldali erőnek nem lehet más feladata, mint ezeknek az értékeknek a védelme. Mert enélkül nem lesz Európa, csak zsibvásár és zsibongás.
kukagyerek
2013. december 17. 11:04
Ki ez a ostoba liba, tuggggya valaki?
berzsian56
2013. december 17. 09:13
Le kell váltani a népet, ha nem szavaz a kedvetek szerint. Ahogy régen a pártitkár mondta: Isten most szabadságon van , mi helyettesítjük. Mit szvazgatnak ezek itt össze vissza, a végén még kiszorulunk a zsírosbödön mellől, oszt vége lesz a demokráciának.
kjkj945
2013. december 17. 04:21
""Mi a Jobbik szerepe?"" Hogy ne legyen balabbik(a)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!