20 éve folyamatosan átverjük a magyar szurkolókat

2013. október 14. 14:16

Nekem már elegem van az olyan nyilatkozatokból, hogy nem volt szerencsénk vagy elkerülhető gólokat kaptunk. Ne verjük át egymást.

2013. október 14. 14:16
Szalai Ádám
csakfoci.hu

„Kicsit másként kezdeném meg ezt a sajtótájékoztatót, attól függetlenül, hogy alakult ez a román vagy a holland meccs. A legjobban az fáj, hogy a futballszerető emberek, a szurkolók nem csak most, hanem évek óta át vannak verve. Ennek egy oka van: mi elsősorban egymás közt olyan terveket szövünk, vagy terveket határozunk meg, amik nem reálisak. Ez a médián át ki is van mondva, ezért sokan csodát várnak. Megdöbbentő, hogy ilyenkor minden szakértő egymás hátába döfi a kést, a másikat hibáztatja, közben meg évek óta egymás háta mögött megy minden. Kudarc esetén aztán mindenki kiáll, és mutogat a másikra. (...)

A realitásokat azonban soha senki nem fogalmazta meg. Mutassatok nekem egy olyan magyar játékost, aki top bajnokságban igazi sztárcsapatban játszik. Vagy mondjatok olyan top tehetséget, akit a magyar futball kitermelt az elmúlt 10-20 évben. Mondjatok egy olyan top edzőt, aki klasszis bajnokságban tartósan letett valamit az asztalra az elmúlt húsz évben, vagy olyan magyar csapatot, amely BL-ben vagy EL-ben igazán nagy bravúrt csinált volna. Mondjatok olyan játékost, aki az utóbbi 10-20 évben top játékosnak számítana a nemzetközi fociban. Márpedig a válogatott csak a meglévő játékosokból állhat össze. Nekünk nincsen top sztárunk, nincsenek német, angol, spanyol sztárcsapatban szerepelő, vagy BL- és EL-tapasztalattal rendelkező játékosaink. A mieink vagy a második ligában játszanak vagy olyan országokban, amik nem tartoznak az elithez. Ne kezdjünk el minden selejtezősorozat előtt reményt kelteni, mert ez illúzió. Ezeket ki kell mondani. (...)

Én 16 évesen mentem ki, mert itthon lemondtak rólam. 1-2 év kellett ahhoz, hogy valamennyire magamra találjak, addig szinte nem játszottam, mert nem voltam felkészítve arra, ami ott vár majd. A legnagyobb különbség az, hogy a neveltetésben, képzésben rendkívüli módon le vagyunk maradva. Nem a körülményekben van a nagy lemaradás, hanem a képzésben. Az, hogy valaki 30 éve azt mondja, hogy ő jó edző, az még nem döntő, de az se, hogy valaki évek óta a hazai élvonalban dolgozik, ettől még nem lesz megfelelő szakember. Nem az anyagi gondok, vagy a rossz pályák miatt van ez. Ezt senki ne mondja nekem. Én 16 éves koromtól 1-2 év alatt el tudtam jutni magasabb szintre, majd később neves német csapatokhoz. Ez nem pénz, hanem akarat és tanulás kérdése. Senki ne mondja, hogy a lemaradásunk csak a körülmények miatt van. Ez csak kifogás, magyarázkodás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odera Sigurdson
2013. október 14. 19:05
Jól Beszélt ez a Szalai gyerek. Sem fizikális, sem mentális felkészültségünk nem elégséges. És ezért elsősorban a szakemberek a felelősek, nem az éretlen fiatalok. Minden olimpikonunknak saját pszichológusa van. Külön erőnléti edző, szigorú étrend és életmód. Azt is lehet tudni, a csúcsfociban ez ugyanígy van.
nyugalmazott tanár
2013. október 14. 18:13
"Nem az anyagi gondok, vagy a rossz pályák miatt van ez." Végre egy józan hang az érintettek közül. Ha lenne néhány "Kemény Dénes" a labdarúgó edzők között, nem itt tartanának.
geraz51
2013. október 14. 18:02
Szalai ,folytatom mert pont neked nem kellett a nagy dumát elengedni.Hol vagy te Liszteshez aki német bajnok és kupagyőztes volt,Hrutka,meg a Szűcs L akik szintén német bajnokok voltak,Gera aki a Fulhamot EL döntőig vezette.Ha már kitálalt valaki az Juhász vagy a Gera lehetett volna. Mégegyszer mondom sok mindenben igazad van de nálunk a tulajdonosok vagy fenntartók az igazi hibásak.
geraz51
2013. október 14. 17:25
Sok mindenben igazad van Ádám.De a legfontosabb témákat nem érintetted.a legfontosabb,hogy tényleg kb.20 éve nem neveltünk ki védőjátékosokat és védekező középpályásokat.A Juhász kivételével nincs meghatározó védőnk,középpályásunk pedig aki védekezni tud egyáltalán nincs.Minden hol csatárt akarnak nevelni mert azt a legkönnyebb eladni.Magadról pedig annyit,hogy szerencséd pedig neked van.A Gerához képest egy nbii.-es játékos vagy.Te még A MAGYAR FUTTBALLBAN NEM TETTÉL LE SEMMIT.A NÉMETBEN SEM SOKAT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!