Rezsialkotmány – a Tblog beszól

2013. szeptember 27. 18:36

A biztos, hogy ideje lenne leszállni a 2/3-os lóról, meg a „nemzeti” jelzőről, és megjegyzem azt is: az alkotmány sem játék.

2013. szeptember 27. 18:36
B. Boogieman
Tutiblog

„Ha a buszon, villamoson, utcán úgymond »félre tematizálódik« a közélet, amire van esély, a folytonos rezsizés vissza is csaphat, és nevetségessé teheti a kormányt. A biztos, hogy – ahogy kollégánk korábban más témában megírta – ideje lenne leszállni a 2/3-os lóról, meg a »nemzeti« jelzőről, és megjegyzem azt is: az alkotmány sem játék. De tényleg nem az. Kellett, szükség volt rá, módosítottuk, megszenvedtük együtt ennek következményeit.

Megkaptuk a magunk Tavares-ét is érte, szívtuk a fogunk. Még Merkell mami is berágott picit, de szerintem épp emiatt nem kéne az alkotmányt alárendelni a béna rezsikampánynak azzal, hogy egy amúgy általunk is támogatandó szociális döntéssorozatot belebetonozunk 2/3-dal, csak mert van olyanunk. Amúgy nagy eséllyel nem lesz, hiába »kapna megint kétharmadot a Fidesz, ha most lennének a választások«. Mert nem most lesznek, hanem jövő tavasszal. Volt már ilyen 2002-ben, s bizony a Miniszterelnökkel együtt mi is félünk attól, hogy a történelem ismétli önmagát. Akkor a »Jövő elkezdődött« blőd baromságával, meg a kint hagyott kokárdák idióta ötletével sikerült a jelenleg Bajnai side-kickjeként dolgozó Szigetvári Viktor által felépített »nemzeti közép« kormányának ölébe dobni egy előre lejátszott választást. És ők is igazából a »Több pénzt az embereknek« demagógiájával csődítették a Kormány ellen a presszók népét.

Az időközi választások ne tévesszék meg a Fidesz »think tankjait«. A szocik nem stabil szeretetre vágynak, és elkötelezett hívekre, amilyen a Fidesznek van. Egy hirtelen felindulásból elkövetett, halvány X, egy részegen odafirkált krix-krax a szavazólapon a nevük mellett pont annyit ér, mint egy elkötelezett Fideszes szép szavazata, ami szinte átüti a papírt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2013. szeptember 28. 10:51
...kár,..hogy csak a finisben jut eszébe az ilyen "elkötelezett fidesszavazóknak" az "elszerényesedés"....KÉSŐ! ...eddig meg ment, az öntelt, ostoba és fennkölt duma..eredmény: 00!
ostoros
2013. szeptember 28. 09:35
Minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyent megérdemel" - esetünkben szarabbnál szarabb.
Tündér_Lala
2013. szeptember 28. 09:18
Én sem értek egyet az alkotmányba illesztéssel. 1. Az alkotmány nem erre való. 2. Ha ez a nép olyan hülye, hogy visszaszavazza kifosztóit, akkor fizessen. (Sajnos én is fogok, de ez a demokrácia, hogy mások hibáiért is fietünk.)
tabakur
2013. szeptember 28. 09:03
Nem az a baj ha 2/3-dal nyer a Fidesz. Ha rászavaz a többség akkor a maradéknak tudomásul kell venni.Ilyen a demokrácia .A probléma ,hogy az a mód ahogy a hatalomba maradását előkészítette minden csak nem a demokrácia elvein alapul. Törvényes mert a törvényeket a 2/3-mad erejénél fogva úgy alakíthatják ahogy akarják. A kádári rendszer is törvényesen működöt de nem demokratikusan. A szavazókörzetek átrendezése,a határon túliak szavazatainak variálhatósága,a közmédiák nyilvánvaló pártmédiává alakítása az,hogy már a KSH-is ügyeskedik a kimutatásaival a kormány ízlése szerint minden csak nem demokratikus eszme részei. Soha nem gondolta volna Gyurcsány ,hogy milyen igazat mond mikor azt mondta hazudtunk reggel délben este.Sajnos ez nem csak rájuk igaz hanem a mostani kormányra is csak ők ipari méretekben csinálják.Magyarország szeretlek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!