Szárszó után

2013. június 28. 19:50

Úgy fest, Schiffer Andrásnak van igaza. A többieknek meg el kell gondolkodni azon, hogy lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni? Van-e jövője a múltnak?

2013. június 28. 19:50
Mári László
Demokrátor

„11 hónap van a választásig. Mostanra a jelenlegi ellenzéknek már működő struktúrával kellene rendelkezni, amivel a választást technikailag képes lehet megoldani, azaz a közvélemény-kutatásokban megjelenő százalékokat valós szavazatokra váltani. Jelen pillanatban erre nagy valószínűség szerint csak a szocialisták képesek. A többiek vagy így vagy úgy alkalmatlanok erre. Ezért is tűnik némileg furcsának a Mesterházy-Bajnai tárgyalás, hiszen Bajnainak nincs semmije, amit az asztalra letehetne, legalábbis gyakorlati értelemben. A kezdeti népszerűségének már csak a töredéke van meg, és azt is szocialista oldalról gyűjtötte. Ezzel szemben a szocialisták oldalán van a biztos 20% támogatottság, amit begyűjthetnek a választáson, mert szervezettek, azaz képesek valódi pártként működni. A másik jelentős erő a Jobbik, aki szintén képes lehet 15%-ra bármilyen körülmények között. A többi párt a lét és a nem lét határán mozog. Bajnai egyetlen valódi politikus tette eddig az volt, hogy szétszakította az LMP frakcióját, jelentősen megnehezítve Schiffer András dolgát, aki talán az egyetlen valóban hiteles politikus az ellenzéki térfélen. Most pedig éppen a semmit készül eladni a szocialistáknak, a biztos bejutásért cserébe. Azt eddig is tudtuk, hogy ügyes üzletember, és ez úgy fest most is működik. De ettől a baloldal egy hajszálnyit sem kerül közelebb a Fidesz leváltásához.

A választók egyelőre lesújtóan vélekednek az ellenzékről, legalábbis a legfrissebb adatok szerint. Arra semmiképpen nem tartják alkalmasnak, hogy az országot kormányozzák. Szárszó után úgy fest, Schiffer Andrásnak van igaza, aki nem a hajdani chartás keretek között képzeli el pártja jövőjét. A többieknek meg el kell gondolkodni azon, hogy lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni? Van-e jövője a múltnak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2013. június 29. 13:06
Schiffernek majdnem mindenben igaza van.Viszont ez a jelenlegi viszonyok közt vajmi kevés.
magnamater
2013. június 29. 10:07
Ennyi ellenszenves embert összegyűjteni egybe - ez már az undor teteje.
nyugalmazott tanár
2013. június 29. 08:27
Hajdanában még értelmiségiek gyülekeztek Szárszó,. Most meg félművelt pártbakák gyülevész társasága. Felejtős...
laca56
2013. június 29. 08:17
A rímelgető sok "pata" között alíg igazodik el az ember, de a beírás vége egy igazi pszicho-patára utal, tudniillik egy bejegyzés is tett a javából! "A pszichopaták ama sajátossága ez, akik saját tetteikkel saját magukat minősítik, miközben másokat próbálnak degradálni." :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!