Elég a szolgaságból!

2013. május 02. 07:57

Több százezer fiatal hiába reméli, hogy bejut az évtizedek óta legzártabb és egyenlőtlenebb felsőoktatásba, de tőlük az Orbán-kormány még a kivándorlás esélyét is elvette.

2013. május 02. 07:57
Scheiring Gábor
NOL

„Az új kiszolgáltatottság áldozata az a húszas-harmincas generáció, amely vagy létbizonytalanságban marad, vagy a munkaerőkölcsönzőbe kerül, vagy kivándorol. Szüleik kiszolgáltatottsága napról napra nő, saját jövőjük tervezhetetlen vagy röghöz kötött. Több százezer fiatal hiába reméli, hogy bejut az évtizedek óta legzártabb és egyenlőtlenebb felsőoktatásba, de tőlük az Orbán-kormány még a kivándorlás esélyét is elvette. »Maradsz, és megtanulsz 47 ezer forintból élni.«

Orbán ördögi köre kormányváltás nélkül elnyeli a jövőt. Elhibázott egykulcsos adórendszer, kieső milliárdok, növekvő bérterhek, csorbult munkajogok. A szerencsésebbek »csak« bizonytalanságot és kiszolgáltatottságot kapnak, a többiek kirúgásokat – ha hajléktalanok, pénzbüntetést, elzárást, hatósági zaklatást. Büntető államot.

Holott nem az erőnek és »nem a piacnak, hanem az államnak kell kormányoznia«. Ezért kell az Orbán-kormánytól elvenni a kormányrudat. Az ugyanis nem társadalompolitika, hogy intézményesítik a szegregációt. Az nem oktatáspolitika, hogy leviszik a tankötelezettségi korhatárt. Az nem állami gondoskodás, hogy a munkahelyek helyett közmunkások kényszertoborzását végzi a kormány. Az nem felsőoktatás, amely csak a felső középosztály oktatása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bro222
2013. május 02. 13:17
Scheiring Gábor végre ott publikál ahova igazán kötődik... "Több százezer fiatal hiába reméli, hogy bejut az évtizedek óta legzártabb és egyenlőtlenebb felsőoktatásba, de tőlük az Orbán-kormány még a kivándorlás esélyét is elvette. „Maradsz, és megtanulsz 47 ezer forintból élni.”" Évtizeked óta legzártabb??? Magyar Bálinték eltörölték a felvételit az egyetemekre, ergo csak az nem járt egyetemre az állam pénzén, aki nem akart! "Május elseje a szakszervezetek és munkásmozgalmak által elért eredmények ünnepe" És kit képviselnek mostantól? Mert, hogy eddig mindig együtt buliztak az MSZP-vel az tuti... Írásai valahogy sosem állnak kapcsolatban a valósággal, lásd a Dunakeszin lezajlott időközi után is korszakváltást vizionált az őket ért lesújtó eredményekből ...
kamasuka
2013. május 02. 11:41
"Elég a szolgaságból!" Azt ugye észre vetted, hogy te léptél ki egy pártból, maradtál a parlamentben listás mandátumodat vissza nem adva, majd szegődtél mandátumért szekértolónak ahhoz az emberhez, akit volt pártod, aki miatt bekerültél a parlamentbe a túlmozgásos mellett a leginkább bírált a 2010es választás hajrájában, amitől azt remélte, hogy majd nem ad kétharmadot a Fidesznek. ;)
kamasuka
2013. május 02. 09:50
Gábor! Beszélgess el azokkal a szavazóitokkal, akik beszavazták az LMPt a parlamentbe, mint LMP, hogy éppen most mit is gondolnak rólatok! Ha betört orr nélkül kijössz a romkocsmából, fasza gyerek vagy ...
kjkj945
2013. május 02. 09:31
""Rabszolga-had, indulj velünk!"" ""Töröljük le, rabok hada! Legyünk a semmiből mi – minden: Világunk új talapzata."" ""Ez a harc most a végső, Csak összefogni hát, És nemzetközivé nő! – Miénk lesz a világ.""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!