Félig már profik vagyunk

2012. december 19. 11:12

A rock and roll pont arról szól, hogy nekem ez tetszik, és aki akar, jöjjön velem, akinek meg nem tetszik, az nyalja ki a seggem. Interjú.

2012. december 19. 11:12
Lukács László
Lukács László
Magyar Narancs

Az elmúlt jó húsz évben egyetlen másik magyar zenekar sem ért el arra a szintre, ahová ti. Sikerülhetne ez másnak is, vagy egyetlen ilyen pozíció van az országban, és azt egyelőre ti töltitek be?

Elméletileg nekünk sem kellett volna ide elérnünk. Ha lett volna egy gép, amibe annak idején bedobáltad volna az összetevőket, hogy primitív zene, elég egyszerű, nem túl bonyolult lelkű srácok, akik ráadásul vidékiek, és eszükben sincs Pestre költözni, köpködnek és káromkodnak a színpadon, néha pedig összeverekszenek – és beírtad volna, hogy mennyi esély van arra, hogy huszonvalahány év múlva ők lesznek az ország legnépszerűbb rockzenekara, biztosan kidobta volna, hogy 0,97 ezrelék. És ha nekünk sem kellett volna elvileg idáig jutnunk, de mégis így lett, akkor ez bárkivel megtörténhet. Egy dolog biztos: nagyon sokat változott azóta a világ. Amikor megalakultunk 89-ben, anyukáméknál, ahol laktam, még kábeles telefonunk sem volt, nemhogy internet meg mp3. Abban a korszakban más volt a tempó, a gondolkodásmód; manapság, ha egy zenekar tíz éve működik, egész másfajta kihívásokkal kell szembesülnie. Nem feltétlenül volt könnyebb nekünk vagy nehezebb nekik, csak más. Nem tudom, eljön-e az a kor, amikor valaki a helyünkre tud lépni; azt se gondolta volna senki húsz éve, hogy majd pont egy kutyaütő debreceni horda fogja betölteni azt a helyet, ami anno a Beatricéé, a P. Mobilé, a Hobóé, a Korálé vagy a Karthagóé volt. (...)

Minden lemezen van egy-két szám a rock and rollról, bulizásról, szexről, piáról - huszonhárom év után még úgy érzed, meg tudsz fogalmazni új dolgokat ebben a témában?

A szex, a szerelem mindig is érdekelte az embereket életkortól és korszaktól függetlenül - hogy lehet-e ebben újat mondani, abban hadd maradjon meg az én úgynevezett művészi szabadságom. Ha belőlem kibukik, hogy hogyan ittam meg egy rahedli piát, és hogyan húztam meg az összes csajt a környéken, akkor igenis fogok erről énekelni ezentúl is, és leszarom, hogy pár ember szerint ehhez már »túl idős« lennék. Ha elkezdenék úgy gondolkodni, hogy mit szabad és mit nem szabad csinálnom, abban hol a faszomba' lenne a rock and roll? A rock and roll pont arról szól, hogy nekem ez tetszik, és aki akar, jöjjön velem, akinek meg nem tetszik, az nyalja ki a seggem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pajszer
2013. január 20. 10:49
Egy Motörhead-klón a sok közül, ennyi. Akkor már inkább Motörhead.Lemmy Kilmister forever!!
GáborGábor
2013. január 09. 13:45
miért kell ez a primitív stílus Lukács nagypapa??? ez még tinédzserek szájából sem hangzik jól, nem, hogy egy ilyen vénembertől... remélem csak a mancs nevű, valaha szebb napokat látott szennylap hozta ki belőled... a cikk címe helyesen: "félig már prolik vagyunk"...
GáborGábor
2013. január 09. 09:59
tankcsapdának vége. na jó, még lesz pár év vergődés, - leginkább egzisztenciális okokból - de már lefelé mennek... nem tudnak megújulni, ezen még az egyébként indokolt gitáros csere sem segített... a múltjukból élnek, remélem már nem sokáig... pedig régebben nagyon szerettem őket... ezért utálom manapság hallgatni őket, rossz látni, hogy hová jutottak... és ez lukács megnyilvánulásain is átjön... egyre szánalmasabb... abba kellene hagyni gyerekek...
Hapci
2012. december 25. 21:11
A Tankcsapda elfáradt. Lukács hamarosan kinyalhatja mások a seggét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!