Sötét jövő

2012. november 03. 14:42

A Kínai Népköztársaságban is lazább lehet az internet-szabályozás annál, mint amilyenre az Európai Unió készül.

2012. november 03. 14:42
Szabó Tímea
Szabó Tímea
LMP

„A Kínai Népköztársaságban is lazább lehet az internet-szabályozás annál, mint amilyenre az Európai Unió készül, ha a hírek szerint elfogadják azt a példátlan szigorúságú, egyelőre félkész állapotú szabályozási tervezetet, amely az úgynevezett Clean IT projekt keretében készül. A Lehet Más a Politika szerint a tervezet jelenleg ismert formájában a totális megfigyeléshez, és a digitális hatalom önkényuralmához vezet. Úgy tudni, hogy Magyarországot a Terrorelhárítási Központ képviseli majd a projektben.

A tervezett internet-szabályozás nyomán felsejlő sötét jövő, így például az internet rendőrség, a nem tetsző tartalmak elleni feljelentési gomb, az online anonimitás vége vagy a felhasználók hatalom előtti meztelenre vetkőztetése a terror elleni küzdelem oltárán feláldozza az állampolgárok információs önrendelkezési jogát, ezért elfogadhatatlan az LMP számára.

Az LMP a tisztánlátás érdekében írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy végre kiderüljön: Magyarország részéről ki, illetve milyen tárgyalási állásponttal vesz részt a projektben, továbbá a projektben való részvétel milyen viszonyban van az Európai Unió döntéshozatali tevékenységében való kormányzati részvételről szóló szabályokkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nem.Te.hanem.én.vagyok.a.nép
2012. november 04. 09:37
Az LMP döntse el, hogyan áll az EU-hoz. A politikai, gazdasági diktatúra kialakulását eddig támogatták. Mi a bajuk nekik akkor a zenzurált internetettel?
beflower
2012. november 04. 07:38
Jelen pillanatban is létezik internet cenzura Németországban.Bizonyos tartalmu oldalra kattintasz,első esetben 100E a büntetés, és amig ki nem fizeted, addig internetes kapcsolat nélkül is zárolva marad a géped.Magyarországi tartalmat nézegetők sokan jártak már igy! Tisztelettel Bajorországból Beflower.
vigyor
2012. november 04. 06:55
Haladunk, haladunk, szépen menetelünk, a vezetőink egyre több szabadságjogunkról mondatnak le minket a biztonságunk érdekében, mert majd ők jól megvédenek bennünket ugyebár...
oskar
2012. november 03. 21:52
Ahogy nézem az orosz televíziót (RTR-Planeta) az az érzésem, hogy keleten fog megvalósulni a demokrácia. Röhöghettek!! Az oroszok minden aktuális közügyet nyíltan vitára engedik (többször is) és azt megszavaztatják. Ezt nem látom az EU-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!