Szomszédok

2012. október 04. 07:23

Fico és Ponta idei színre lépésével új szakaszába érkezett a magyar szomszédságpolitika. Izgalmas sorozatra számíthatunk.

2012. október 04. 07:23
Pataky István
MNO

„Egy nappal a marosvásárhelyi látogatás előtt a magyar és szlovák miniszterelnök az új Duna-híd megépítéséről, valamint a két ország közlekedési kapcsolatainak fejlesztéséről egyezett meg Pilisszentkereszten. Korábban sokan fogadtak nagy tételben arra, hogy Robert Fico visszatérése újabb hidegháborús állapotot hoz a kétoldalú viszonyban. Nem így történt. Ján Slotáék nem tudták átugrani az ötszázalékos parlamenti küszöböt, az abszolút többséget szerző Irány – Szociáldemokrácia pedig most érezte időszerűnek bebizonyítani az uniónak, hogy elkötelezettsége a szoros európai integráció mellett nem ismer határokat. Elmaradt a nyílt magyarellenes retorika, azaz az új pozsonyi vezetés a vártnál jobban indított. Még akkor is, ha a magyar egyszerűsített honosításra válaszként elfogadott, a kettős állampolgárságot tiltó törvény életben maradt, annak érvényesítése kíméletlenül zajlik, akárcsak Iveta Radicová kormányfősége idején.

Az ügy iránt látványos érdektelenséget mutató Brüsszel passzivitása mellett elmozdulás aligha várható az állampolgárság kérdésében, amire viszont éppen a fentiek miatt hiábavaló és kontraproduktív válasz lenne a tárgyalásokat elutasító magyar magatartás. Főleg akkor, ha a megbeszélések konkrét eredményhez vezetnek. Fico és Ponta idei színre lépésével új szakaszába érkezett a magyar szomszédságpolitika. Izgalmas sorozatra számíthatunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2012. október 04. 11:03
A szoci hozzászólók akkor nem dünnyögtek, amikor gyurcsi árulta a Hazát? Miért nem? Jó lenne egy biztos válasz.
tarackos
2012. október 04. 09:01
Ficonak szerencséje volt és ügyesen kihasználja. Miután Viktorunk kinevezte magát az ügyeletes bohócnak és elpávatáncolt a nácik felé Fico játszhatja az demokratát. Cserébe elnéznek neki 1-2 stiklit. Ráadásul elérte, hogy Viktorunk fényesre polírozza a szőrös tót valagát. Leiskolázta az elsőtitkár elvtársat...
gutman
2012. október 04. 08:21
"Fico és Ponta idei színre lépésével új szakaszába érkezett a magyar szomszédságpolitika. Izgalmas sorozatra számíthatunk.” Szerintem meg semmi izgalomra nem számíthatunk,csak menni fog az,ami az elmúlt 22 évben ment...folyamatosan meg fognak minket alázni,és belénk törlik a lábukat.
aztabazta
2012. október 04. 08:06
"Korábban sokan fogadtak nagy tételben arra, hogy Robert Fico visszatérése újabb hidegháborús állapotot hoz a kétoldalú viszonyban. Nem így történt." Nem igy tortent, mivel Viktorka harc nelkul megadta magat es talcan atnyujtotta Ficonak a szlovakiai magyar kisebbseget, teljes erdektelenseget igerve az ugyben ! Ez van ! Orban Viktor egy mocskos hazaarulo !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!