Vörös és barna

2012. augusztus 04. 09:11

Vannak, akiknek Mátsik-ügy nincs is, csak Csatáry-ügy. De nekünk mindkét diktatúra áldozatai fontosak.

2012. augusztus 04. 09:11

S bár Révész Sándor vezércikkében (A rendpárt ügyésze, Népszabadság, aug. 3.) azt a benyomást kelti, hogy ő is egyformán elítéli mindkét diktatúrát, lapunk elleni dühödt támadása másról vall. Ha ennyire föl tudta bosszantani, hogy a Magyar Nemzet megtalálta Mátsik Györgyöt, a Mansfeld Péterre halálbüntetést kérő ügyészt, s fölháborítja, hogy mi ezt a témát »címlapon tartjuk«, az azért valamiről nagyon árulkodik. Azzal vádolja lapunkat, hogy csak azért foglalkozunk Mátsik György viselt dolgaival, mert ezzel a »föllihegéssel« a Csatáry-ügyet akarjuk jelentéktelenebbé tenni. Révésznek eszerint elkerülte a figyelmét, hogy a Magyar Nemzet, ellentétben a Népszabadsággal, a Csatáry-ügyről éppolyan következetesen adott híreket, mint a Mátsik-ügyről. Egy magára adó újság egyaránt fontosnak tartja, hogy a háborús bűntettel, zsidók halálba küldésével vádolt Csatáry Lászlóról és az ’56 utáni megtorlás során hírhedtté vált, érthetően rejtőzködő ügyészről szóló hírek napvilágot lássanak.

Révész Sándor pontosan tudja, hogy az ’56 utáni megtorlás elképesztő embertelenségét oly igen jellemző Mansfeld-per szimbolikus jelentőségű. Az éppen csak nagykorú fiúra halálbüntetést kérő ügyész szerepéről nem elég annyit leírni, hogy »sok-sok éve minden érdeklődő tudhatja, milyen gyalázatos, vérgőzös vádbeszédet tartott Mátsik Mansfeld Péter és társai perében«. Mintha abszolút közismert lenne, hogy ez az ügyész él, kutya baja, és soha senki nem akarta bíróság elé rángatni – igaz, vérdíjat sem tűztek ki a fejére. A Magyar Nemzet az ügyet és a személyt összekapcsolva fölelevenítette, láthatóvá tette az ördögi Mansfeld-per részleteit, az új információ birtokában új dimenziókat keresett. Ha igaz lenne, amit Révész állít, hogy itt unásig ismert dolgokról van szó, akkor Fónay Jenő, akire 1958-ban szintén Mátsik György kért halálbüntetést első fokon, miért lepődött meg azon, hogy a hírhedt ügyész él? Révész úgy tesz, mintha a Népszabadság egész olvasótábora egy utcában lakna Mátsikkal, így hát miért is lett volna nekik érdekes egy megkeresésre, ugyan már! De próbálná csak egy polgári újság leírni, hogy kérem, a holokausztról már mindent tudunk, nem lehetne egy kicsit többet olvasnunk a szibériai ólom- és rézbányákba hurcolt, halálra gyötört, megfagyott milliókról?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jamo
2012. augusztus 05. 11:26
Nem értem miért kell ezt a judeokommunizmus szót hangoztatni. Köztudott, hogy sok zsidó volt kommunista, de ezt nem mint zsidók tették könyörgöm. Ettől még nem kell magát az egész etnikumot megbélyegezni!
ál48mos
2012. augusztus 04. 13:29
A két ideológia egyáltalán nem ártatlan az országunkban! Mind a kettő súlyos bűnt követett el az országunkban és máshol is. Egy hozzászóló a Szálasira fogná a zsidók deportálását. Ez nem így van. A deportálások már 44. május 15-én kezdődött el Sztójay Döme miniszterelnöksége idején és egy hónap alatt szinte az összes magyar zsidót deportálták. Szálasi nevéhez "csak a maradék" a pesti zsidóság jutott akiket már csak a Dunába lőttek vagy gyalogosan kezdtek el menni velük a halál táborokba.(pl. ez időben halt meg a híres magyar költő Radnóti Miklós akit ugye egy délvidéki munkatáborból vittek volna Németországba gyalog). A fasizmus már a harmincas sőt már a 20-as évek elején megjelent azzal hogy a zsidók jogait csökkentették(pl. numerus clausus). A kommunizmushoz is sok ártatlan vér tapad. Lássuk például a Rajk-per. De ezek nem egy népcsoport ellen irányult hanem ez egy politikai ellenfelekkel való leszámolás volt. Az 56-os forradalom megtorlása során több ezer magyart öltek meg. Ezek szerintem tények. Ami a fontos aki öl az bűnt követ el még ha nem is saját kezűleg. Ezért el kell ugyan úgy ítélni a Mátsik Györgyöt mint a Csatáry Lászlót. És ez a többi esetben is igaz nem szabad olyan embert felmenteni aki a fasizmus idején több száz vagy ezer ember megölése vagy csak a halálos ítélet kimondása köthető. De azt se szabad aki a kommunizmus idején mondta ki az ítéleteket jogtalanul. A kommunizmus korábban elkövetett gyilkosságokat nem lehet egy népcsoportra a zsidókra fogni. Mert ők nem zsidóként éltek hanem a kommunizmus láncszemeiként!! Azt is figyelembe kell venni ha a magyarok már a 20-as évek végén a jó oldalra állnak akkor lehet hogy nem lett volna az hogy a 2. vh. után a Parlamentre vörös csillag kerüljön.
popzene
2012. augusztus 04. 11:38
Az, hogy egyenlőségjelet tesznek a Mátsik- és a Csatáry-ügy közé, a Fidesz-média egyik legundorítóbb, leghányingertkeltőbb hazugsága. A Mátsik-ügy persze fontos. A véreskezű kommunisták szemétségeit is ismerni kell, és a hatályos jogszabályok alapján kell fellépni ellenük, illetve a nyilvánosságben fel kell tárni az ügyeket, és be kell mutatni az elkövetőket. Hogy ugyan kedves Mátsik úr, milyen érzés volt halálbüntetést kérni egy kamaszkorú hazafira? És azóta hogy tetszett együttélni ezzel? De azt, hogy Mátsik kezéhez egy ember vére tapad (akármilyen embertelen is volt a tette) összemosni, egyenértékűként kezelni az ezrek kiirtásáért felelős Csatáryval, az egyszerűen civilizálatlan és szégyenletes.
Ppali
2012. augusztus 04. 11:21
Az egyik oldalon vér után acsarkodó "szemtanúk", a másikon tökéletesen dokumentált tények vannak. Szar ügy mi???? :) :) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!