Fodor Gábor az MSZP-ben?

2012. augusztus 28. 08:27

A legújabb városi legenda nem más, mint hogy Fodor Gábor csatlakozik az MSZP-hez. Vagy gründol az MSZP segítségével egy pártot, vagy ő és néhány társa kapna befutó helyet a szocialisták listáján.

2012. augusztus 28. 08:27
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Gréczy blog

„A legújabb városi legenda nem más, mint hogy Fodor Gábor csatlakozik az MSZP-hez. Ez kétféle módon lehetséges: vagy gründol az MSZP segítségével egy pártot a KDNP mintájára a közös lista érdekében, vagy ő maga, és néhány társa kapna befutó helyet a szocialisták következő országos listáján.

Az a pletyka is létezik, hogy a frigy körül Mesterházy Ernő bábáskodik, úgymond, ő tárgyal az MSZP elnökével. Ha úgy tetszik, Mesterházy Mesterházyval. Mondják, hogy akad másik volt SZDSZ-es támogató, nevezetesen Horn Gábor és a Republicon Intézet, akikről azt hallani, dolgoznak a szocialistáknak. Hogy így van-e, nem tudom,.Ám ha mégis folyik efféle egyeztetés bárkik között, érdemes végig gondolni, mi lehet a cél egy ilyen barátkozással, sikeres lehet-e az együttműködés.

A hivatalos MSZP-álláspont szerint a párt egyedül akar indulni és nyerni 2014-ben. A pártelnök szerint erre képesek is lehetnek. Fodor esetleges leigazolása cáfolná ezt a tézist, de az illetékesek gondolkodhatnak úgy is, hogy a Fideszt esetleg utolérő MSZP-nek csak valamennyi liberális voks kellene még a győzelemhez, márpedig abban bíznának, Fodor ezt képes lenne szállítani. Akármennyi szavazat is ez, szabadelvű voksokat vehetne el a Demokratikus Koalíciótól, az LMP-től, vagy a velük feállítandó (?) új tömörüléstől. Ha Fodor sok szavazatot szállít, a DK, vagy az »új izé« akár ki is eshet a Parlamentből, és ha pár héttel a választás előtt az »elveszhetnek a szavazatok« rémkép valóságos lesz a 8 millió (?) magyar előtt, hátha tömegével átpártolnak az erősebbhez, vagyis a Mesterházy-Fodor listához - az Orbán-bukás reményében. A demokratikus oldalon az ellenfelek kilőve, Máris kész a kétpártrendszer. Vagy MSZP vagy Fidesz. (Örökös Puch-Simicska-tengely). Igaz, ebből így sosem lenne kétharmada az MSZP-nek, hogy új alkotmányt is csináljon, de az sem biztos, hogy ez a cél. Lehet, hogy az egyedüli kormányzás fontosabb lenne. Tán készen állva a nagykoalícióra. Fodort pedig a régi emlékek okán Orbán is fogadná...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2012. augusztus 28. 13:31
Zsótika megsértődött, amiért nem a D(ilik) K(lubjá) -t választotta Gabriella. :))))
hátakkor
2012. augusztus 28. 11:53
FG egy Minisztertanácsra nem tudott felkészülni, majd pont ő fog pártot csinálni. Kivel? Horn Gáborral meg Ungár Klárával?
kakuk100
2012. augusztus 28. 11:22
"Néhány hete még arról szólt a pletyka, hogy Bajnai Gordonnal összefogva készülök politikai szerepvállalásra. Múlt héten vásárlás közben azzal jöttek oda hozzám, igaz-e, hogy Orbán Viktor visszahívott a Fideszbe? Ma reggel pedig azt olvasom Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció politikai és kommunikációs főtanácsadójának blogjában, hogy valójában az MSZP-be fogok menni. Mindenkit ki kell ábrándítanom, más terveim vannak."
rambler
2012. augusztus 28. 11:01
Ha tényleg így lesz szívből gratulálok hozzá! Csodálatos életút a Fidesz alapításától kezdve,az Szdsz pártelnöki székén át az Mszp-be. Ezért nincs ma már Szdsz,hála a jó istennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!