Elmélkedés egy internetes mémről

2012. április 03. 22:18

Nem meglepő, hogy a fáma olyanokhoz is eljutott, akik ebből viccet csinálnak. Valójában így elérte célját a feladat, hiszen az pontosan ez volt.

2012. április 03. 22:18
Nánai Eszter
BKF HÖK

„Az úgynevezett »lájkgyűjtés« lényege, hogy adott idő alatt ezer szavazatot kell összegyűjteni a nebulóknak a Facebookon, a közösségi médiában alkalmazható lehető legtöbb fogást bevetve. Ezzel együtt a közös cél az volt, hogy kiderítsük, képesek vagyunk-e megelőzni voksgyűjtésben a népszavazást kezdeményező politikai pártot. Vajon hajlamosabbak-e azért szavazni a felhasználók, mert a diákok jó jegyre hajtanak?

Dr. Gayer Zoltán tanár úr kérdésünkre elmondta, hogy az ilyen mérésekkel tesztelhetjük, milyen módszerekkel lehet eljutni a saját szűk ismerősi rétegektől jóval méretesebb sokaságokhoz, illetve az ilyen és ehhez hasonló kísérletekből készülnek a Facebook mérésére vonatkozó publikációk is.

Hazaérve a hallgatók nagy elánnal vetették bele magukat a feladat teljesítésébe, és csakhamar minden üzenőfalat és csoportot elleptek a »Szavazz rám, hogy ötöst kapjak« típusú posztok. Az elszántabbak eseményt, vagy akár saját csoportot is létrehoztak. Ennek következtében nem meglepő, hogy a fáma olyanokhoz is eljutott, akik ebből viccet csinálnak. Valójában így elérte célját a feladat, hiszen az pontosan ez volt: minél több helyre jusson el az információ a közösségi médiában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!