Akinek vaj van a fején, álljon ki, mint Csurka

2012. március 21. 14:33

Személy szerint meg vagyok arról győződve, hogy értelmesen, minden indulat nélkül, de véglegesen, parlamenti keretek között rendezni kell ezt a kérdést. Interjú.

2012. március 21. 14:33
Turi-Kovács Béla
Index

Miért állt egyedüli fideszesként az LMP javaslata mellé?

Személy szerint meg vagyok arról győződve, hogy értelmesen, minden indulat nélkül, de véglegesen, parlamenti keretek között rendezni kell ezt a kérdést. Lázár János frakcióvezető pedig maga is azt mondta, támogatja a rendezést és az ügynökakták nyilvánosságra hozását.

A fideszesek mégsem akartak vitanapot.

A frakcióban sem ellenzik a vitát, de úgy érzik, a frakcióülésen eldöntötték, mit csináljanak, akkor most ehhez az irányhoz tartják magukat. A Nemzeti Emlékezet Bizottságának felállítása a kormány feladata, de szerintem ez az egész ügy az ellenzék ügye is, a nemzet ügye, a kormány ügye. (...)

Szó sincs arról, hogy én kizárnám a nyilvánosságot. A bizottság viszont azért kell, mert egy fontos határvonalat meg kell húzni: sértett és elkövető között. Többek között ez lesz a bizottság dolga. Az LMP-s javaslat pedig nem foglalkozott egy másik fontos dologgal, a következményekkel. Mi legyen azokkal a közéleti szereplőkkel, akik együttműködtek a kommunista diktatúrával.

Ilyeneket bőven találni a Fideszben is, a párt képviselői által megszavazott köztársasági elnök, Schmitt Pál pedig miniszterhelyettesként dolgozott 1983 és 1986 között. Velük mi lesz?

Nem tudom, hogy kinek van ilyen múltja a Fideszben, ez nem az én dolgom, nem az én ügyem. Azt gondolom, ha törvény születik erről, annak mindenkire ugyanúgy kell vonatkoznia. Akinek vaj van a fején, az álljon ki a nyilvánosság elé, mint Csurka tette, és beszéljen erről őszintén.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. március 21. 17:02
Már régen ki kellett volna állnia minden érintettnek! Ha jól tudom, bizonyos pozíciókat csak "tisztán" lehet betölteni! Mindenki betartotta? Reméljük, a lista előállítása is "tiszta" kezek munkája lesz. Azt is remélem, hogy nem csak a kicsik kerülnek szégyentáblára! Ennek a lebonyolítása nem lehet egyszerű munka, de biztató, hogy hozzá kívánnak fogni! Eddig ilyen szándék sem volt egyetlen kormány részéről sem.
bini
2012. március 21. 16:39
Nem értem miért csak a politikusokrl beszéltek. Az igaziak igazán a háttérhatalomban röhögnek, meg a gazdaságban és a nemzetközi porondon. Elöszőr is álljanak ki a SZT tisztek, fedet ügynökök, társadalmi megbizottak, akik ma is a haszonélvezők igazán. A politikusokról már mindenki tudja a multját igaz felületesen. Ezt tisztázni kell és lusztrációval, nyugdíj törvénnyel lerendezhető. Azok akik most is polipként behálózák a hazai és nemzetközi porondot és intézik a támadásokat a pénzvilágból, médiákból, és a befektetöktől írányítva, na ott kell igazán körbenézni és listázni. Ezek az erök találták ki a kisembereket általuk megnyomoritottak pelengére állítását ügynöktörvény, ügynökügy fedőnévvel, hogy nép csámcsogjon és mégegyszer belerugjanak áldozataikba. Emlékezünk Pokornyí apjának a történetére, akit háromszor aláztak meg. Mikor megzsarolták és tönkretették a családi életét, 89-ben mikor a tartótiszt beleröhögött a szemébe és újfennt megzsarolva, s mikor a fián keresztül annak politikai karrierjét akarták kettétörni. Ezért találom nagyon helyesnek azt a sorrendet amit Lázár is felvázolt. Ha valaki fígyelt eddig is simán felfedezheti azokat az "emigránsokat" akik a 70-80 évek közepéig távoztak szinte tömegesen a diktaturából menekülve, hogy hova is tértek vissza a rendszerváltás után és kiket erősítettek, s ma is kiknek a szekerét tolják. Na itt lehetne kutászkodni kicsit a hazaiak mellett. Szerintem a támadás ezért is indult be, főleg alkotmányozásnál, mikor észrevették, hogy az fogja biztosítani azt törvényesen, hogy a mult teljes egészében megismerhető legyen. Orbánt ezért kell eltüntettni, mert 2/3 al hátamögött ismerik annyira, hogy nem fog letenni a húszéves céljáról, hogy a kommunista és posztkommunista diktatura maradványait is felszámolja. Ehhez jőn a gazdasági programja is, ami lényegileg valahol visszavezethető a diktaturához, hísz azok a pénzügyi, gazdasági köröknél hazai, nemzetközi is megtalálható azok a kollaboráns emberek vagy leszármazottjaik akik a balliberális oldalt erősitik, vagyis a diktatura haszonélvezői az szép új világban is, sőt nemzetközi beágyazódással. A média világa úgyanez. Ha ebből a szempontból nézzük akkor részükről normális reakció az ország és Orbán meg a kormányának támadása. Ezzel Orbán is számolt, de annyit megjegyezte, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen intenzitással és külömböző oldalokról jőn egyszerre. Ezzel azt is közölte, hogy nem hitte, hogy a diktatura emberei és haszonélvezői ilyen széles és változatos helyeken megtalálható a nemzetközi vizeken.
Antigoné
2012. március 21. 15:42
Követendő menetrend: Nyilvánosságra hozni, az érintetteknek megkövetni a plebset, irattár- ba helyezni, történelemkönyvekbe írni, lezárni, de nem elfelejteni.
heep
2012. március 21. 15:09
"Akinek vaj van a fején, álljon ki, mint Csurka" Ilyen UV veszélyes években mégsem várható el a hazai politikai "elit" jelentős részétől, hogy kockáztassa a bőr rákot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!