Meleg apák, leszbikus anyák… vagy „csak” szülők?

2012. március 12. 09:46

Több tízezer fiúcska és kislány él lepusztult, tömött árvaházban, és azt várják, hogy megtudhassák, mi is az a család.

2012. március 12. 09:46
Steiner Kristóf
steinerkristof.com

„Több tízezer fiúcska és kislány él lepusztult, tömött árvaházban, és azt várják, hogy megtudhassák, mi is az a család. Gyerekek százezerei hevernek az utcákon selejtnek megbélyegezve, csak mert az ő kultúrájuk szerint a sokadik lánygyermek csupán kolonc a szülők nyakán. Ugyanebben az időpillataban a fejlett országokban valószínűleg a Google legnépszerűbb keresőszavai közé tartoznak a »meleg örökbefogadás«, az »azonos nemű szülők«, és az »LMBT (azaz leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) család« szókapcsolatok.

Vajon hol a hiba a gépezetben? Hogyan lehetséges, hogy a széthúzás, a gyűlölet, az erőfitogtatás, a politikai és vallási érdek győzedelmeskedik az összetartozás felett? Miért kell árváknak neveznünk azokat, akik mind, egytől egyik lehetnének szerelemgyerekek? Miért van az, hogy az amerikai ügynökség a »várólistás« gyerekekről úgy küldenek heti hírlevelet, mintha csak valamelyik hipermarket akcióját hirdetnék? Írásomon keresztül megismerhetitek a meleg szülő-jelöltek olykor bíztató, olyankor kiábrándító valóságát. Tudom, a téma megosztó, éppen ezért nagyon sokan szoríthattok a sikerünkért. Vagy épp a bukásunkért…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2012. március 12. 18:12
"Vajon hol a hiba a gépezetben? Hogyan lehetséges, hogy a széthúzás, a gyűlölet, az erőfitogtatás, a politikai és vallási érdek győzedelmeskedik az összetartozás felett?" Kristof megint varazsgombat nyomott.
Gyurcsány Viktor
2012. március 12. 17:04
Tegyük fel, hogy a saját gyerekedet el kéne hagynod valamiért. Nem azt mondom, hogy ez megtörténhet, de tegyük fel. Kire hagynád szívesebben? Egy jól szituált meleg párra vagy egy lepusztult árvaházra száz drogos gyerek és fiatalkorú bűnöző közé? Melyik a kisebbik rossz?
gary_cooper
2012. március 12. 16:24
No, álljunk meg egy szóra! Még mielött néhány könnycseppet eldörzsölnék ettöl a hatásvadász irománytól. Árvagyerekek, kitaszított és utcagyerekek mindig voltak sajnos, és lesznek is. Akkor is voltak, amikor ez a "meleghullám" még nem volt ilyen trendi és elterjedt. Tudom, hogy hány gyermektelen pár próbált gyereket örökbefogadni. És hányan nem kaphattak különbözö okok miatt. Pedig minden feltétel adott volt, s a nagy többség jó szülö lett volna. De akik az örökbefogadásról döntöttek, úgy találták, hogy nem felelnek meg egy árvagyermek szüleinek... Most meg majd kiderül, hogy a melegek és a leszbik fogadhatnak örökbe gyereket, és szülök lehetnek? Hová vezet ez? Felfogjátok?
nahát-nahát
2012. március 12. 15:44
"Nem ítélt gyereket a leszbikus párnak: könyvet adott ki a krisztofóbia áldozata 2012. 03. 12. 12:09 - Megosztás Én, a Krisztofóbia áldozata – ezzel a címmel adta ki kötetét Fernando Ferrín Calamita spanyol bíró, akit azért fosztottak meg tisztségétől és ítéltek el, mert úgy döntött, nem ad örökbe leszbikus párnak gyermeket. Calamita 2006-ban, a szocialista kormány idején hozta meg a kálváriáját okozó döntését. Egy apa elvált a feleségétől, miután az közölte vele, hogy ő leszbikus. A nő azonos nemű párjával szerette volna tovább nevelni a gyermeküket, azonban a bíró ítéletében kifejtette: „ a gyermekeknek joga van egy apához és egy anyához, de nem két anyához vagy két apához”. Az ítélet miatt a spanyol LMBT-lobbi nyomására a bírót elbocsátották állásából, két évre, három hónapra és egy napra eltiltották a közügyektől, valamint hatmillió euró megfizetésére kötelezték a panaszos leszbikusok számára. A bíróra kimondott ítélet nem vette figyelembe, hogy Calamita döntése meghozatalánál a korábbi hasonló ügyek, azaz a bírói gyakorlat szerint járt el, és még szakértői véleményt is kért annak eldöntésére, hogy sérülhet-e a gyermek, ha két leszbikus neveli. Luis Losada újságíró, aki a kötet előszavát írta, a katolikus Calamitát morális öntudatáért ítélték el – tudósít az ACI Prensa. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!