Mit tenne Jézus Észak-Koreában?

2011. december 21. 15:59

Létezik hatalom, ami nem a tetszése szerint való, mégis engedi regnálni, hogy lássa, mihez kezdünk vele.

2011. december 21. 15:59
Balavány György
Balavány György
Mindennapi

Most elmondom, hogyan jön Jézus Kim Dzsong Il-hez. Hát úgy, hogy az Isten – Jézus személyében – diktatúrában lett emberré. Palesztina provincia megszálló hatalom alatt nyűglődött, brutál igazságtalan adórendszerrel, szellemi és gazdasági elnyomásban; mondvacsinált vádakkal ki lehetett végezni a politikai ellenfelet.

A testet öltött Isten az egész történetben vesztő fél. Már csecsemőkorában menekülnek szülei a vérengző hatalom elől. Addig van valamelyes nyugta Jézusnak, amíg meghúzza magát apja ácsműhelyében, de mihelyst nekiáll megváltani a világot, ellene fordul a politikai és vallási hatalom. Hajléktalan vándorprédikátorként, szinte koldusként él, jó néhányszor megpróbálják eltenni láb alól. Ha legalább a népet meg tudná nyerni a hatalommal szemben – de a végén a nép követeli a vesztét. Koholt váddal, koncepciós politikai perben elítélik, majd nyilvánosan kivégzik. Maroknyi híve a legnehezebb pillanatban magára hagyja, a legmerészebb tanítványa eskü alatt tagadja, hogy ismerte valaha.

De feltámadt a harmadik napon. Ha nem támadt volna fel, én már nem élnék. Azért elmélkedhetem egy viszonylag normális országban a hatalomhoz való viszonyulásról, mert találkozhattam vele. Feltehettem neki a kérdéseimet a szenvedésről. És amikor valamelyest megérthettem az emberré lett Isten szenvedését az egész világért – benne az olyan rossz arcokkal, mint Kim Dzsong Il, sőt az olyanokkal is, mint én vagyok – akkor rájöttem, hogy minden szenvedésre Jézus a válasz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2011. december 22. 01:04
Mit tenne Jézus? Belépne a pártba, hogy megtérjenek! Ő nem dumál, hanem cselekszik!
Theorba
2011. december 22. 00:47
Vidéki betonhídlábon a graffiti: ISTEN A VÁLASZ !!! Alatta más színnel: No igen! De mi a kérdés?!
Öreg
2011. december 21. 20:17
ISTENEM! Bocsásd meg az előttem szólók azon részének, akik nem tudják, mit beszélnek!
pascal
2011. december 21. 18:16
Hát nem lenne a Kim família barátja. És ekkora gonoszság láttán még azt is meggondolná, hogy magára vállalja e a bűneiket. Lehet, hogy lucifert küldené maga helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!