Sokan félreértik az Orbán-kormány lépéseit

2011. november 11. 13:26

Magyarország jó irányba halad ahhoz, hogy úrrá legyen azon a gazdasági káoszon, amit a kormány megörökölt. Interjú.

2011. november 11. 13:26
George Pataki
HVG

Mennyire tartja vállalkozásbarátnak az itthoni üzleti környezetet annak fényében, hogy különadókat vet ki az Orbán-kormány, és számos területen hatósági árakat vezet be?

Szerintem Magyarország jó irányba halad ahhoz, hogy úrrá legyen azon a gazdasági káoszon, amit a kormány megörökölt. A helyzet kritikus, de látnunk kell, hogy a nemzetközi környezet is nagyon megnehezíti az Orbán-kabinet dolgát, és szerintem minden erejükkel azon vannak, hogy növekedési pályára állítsák az országot. Ezért a nehézségek ellenére is optimista vagyok Magyarországgal és Közép-Európával kapcsolatban egyaránt. (...)

Az üzleti környezet enyhén szólva nem kedvez egy fiatal, terjeszkedni próbáló vállalkozásnak. Válságban az eurózóna, komoly gondok vannak a régióban is. Mennyire aggasztó a helyzet ön szerint?

Valóban nagyon veszélyes a helyzet, különösen az utóbbi napok fejleményeit tekintve. De ez nem indokolja, hogy ne csináljunk semmit és ne vágjunk bele új dolgokba.

Gondolja, hogy az energiaszektor akár győztesen is kikerülhet a mostani krízisből?

Az energia egyre fontosabb szerephez jut az emberek életében, függetlenül attól, hogy gazdasági válság van-e, vagy sem. Egyre többet használunk fel belőle globálisan, és az igény csak tovább nő, így itt egyre nagyobb lehetőségek lesznek a kutatásra, innovációra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
arlequin
2011. november 12. 08:57
nem értjük félre a lépéseket. nagyon is értjük.
Nemhivo
2011. november 11. 21:23
...jó lenne, ha Pataki az itteni agyatlan zombik helyett a hitelminősítőket győzködné...a "jó irányról"... Azzal tényleg az egész ország nyerne...
Samsa
2011. november 11. 21:10
"Orbán Viktor kormányfő barátja vagyok" Zsír!Akkor, ellenségekre, már semmi szükséged nincs.
abraka
2011. november 11. 20:21
Végre egy amcsi politikus aki nem nyilatkozik negatívan az Orbán kormányról. A fideszmajmok egyből nemzeti hőst akarnak belőle faragni. Pedig az egész interjú semmitmondó válaszokat tartalmaz. Mire ez a nagy optimizmus? Mert, azt mondta, hogy elképzelhető, hogy Mo. kilábal a válságból. "A helyzet kritikus, -----a nehézségek ellenére is optimista vagyok" Erre van a hurrá optimizmus? A következő sorok, pedig arról tesznek tanubizonyságot, hogy fingja sincs a magyar politikában történtekről. "Szerintem Magyarország jó irányba halad ahhoz, hogy úrrá legyen azon a gazdasági káoszon, amit a kormány megörökölt." Sok mindent el lehet mondani a Bajnai kormány utáni állapotokról, csak azt nem, hogy káosz lett volna. Azóta ugyanis a létező összes gazdasági mutató romlott. Akkor ez már a káoszok káosza lenne? Egy ilyen semmitmondó interjú csak olyanoknak édesíti meg a napját, akik az orruknál tovább nemigen szoktak elnézni. Pl? váramurambátyám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!