Gumióvszer

2010. december 06. 17:03

Nem várhatjuk a rendeltetésszerű használathoz szükséges erekciót is a Vatikántól. Még ha néha imádkozunk is érte.

2010. december 06. 17:03
„Lázban ég a katolikus világ. Felajzottak a hívők és a teológusok. A Vatikán szóvivőinél a pápa tétova kísérlete a gumi óvszer legalizálására azonnali merevedést okozott, és azóta éjt nappallá téve cáfolják, hogy változott volna az egyházi dogma. (...)

a német Dietmar Mieth szerint a pápa nem mondott újat. Az 1968-as Humanae Vitae Enciklika ugyanis azt tartalmazza: az óvszert tilos a fogantatás megakadályozására használni. Csakhogy - vélekedik a teológus - amikor a HIV fertőzés ellen alkalmazzák, akkor nem a fogamzás lehetetlenné tétele, hanem a betegség elkerülése a cél, vagyis nem ütközik a katolikus tanításba. Mieth szerint ez a megközelítés ugyan egy kicsit absztraktnak tűnhet, de van benne logika. Egy kis absztrakció, némi, sajátos logika a kondomba, és kész a katolikus gumi óvszer. Más nem is kell hozzá. Nem várhatjuk a rendeltetésszerű használathoz szükséges erekciót is a Vatikántól. Még ha néha imádkozunk is érte.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2010. december 07. 14:34
Hát Zsebesi, a te apád is használhatott volna gumióvszert...
1120
2010. december 07. 12:43
Bezzeg apád nem használd óvszert...
EDOSZ
2010. december 07. 12:38
Te sem látsz túl a saját gumióvszereden, kis pöcs... Ne sokat fickándozz, mert a saját mocskodba fogsz fulladni!
trendo
2010. december 06. 22:29
Hirtelen mekkora katolikus itt mindenki! (Pont úgy, mint "Mária országának" többsége:) Ha valóban megtartanátok a vallás parancsolatait, megfogadnátok a Szentatya tanácsait, így állna a demográfia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!