„Életemben egyszer sírtam meccs után” – exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik

2024. április 21. 14:05

A Liverpool magyar válogatott futballistája Jürgen Klopp idény végi távozásáról, Haalandhoz fűződő kapcsolatáról és a magyar csapat Eb-kijutásáról is beszélt a Spíler TV-nek.

2024. április 21. 14:05
null

Szoboszlai Dominik először az átigazolása utáni első időkről beszélt, amikor a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a Premier League-ben más világ van, azaz nincsenek könnyű meccsek, minden egyes mérkőzésen mindenki úgy megy ki a pályára, hogy tényleg csak ötvenszázalékos az esély a győzelemre.

Lassan természetessé válik a számunkra az egygólos hátrányban való játék is, megszámolni sem tudom, hányszor fordítottunk már ebből az állásból. A PL-ben nagyobb a tempó, mint a Bundesligában, minden pillanatban észnél kell lenni” – vázolta a két bajnokság közötti különbséget.

Szoboszlai azt is leszögezte, teljesen mindegy, milyen pozícióban küldik a pályára, a lényeg, hogy hasznos tagja legyen a csapatának, meccs közben pedig nem az egyéni statisztikája a fontos, 

kizárólag a győzelemre fókuszál.

A Salzburgból jól ismert, jelenleg a Manchester Cityben focizó Erling Haalanddal való kapcsolata szintén szóba került, amire a magyar válogatott csapatkapitánya azt mondta, az hadd legyen az ő titkuk, miket mondanak egymásnak a pályán.

Jürgen Klopp távozása bejelentésének körülményeiről  amikor is január 26-án 10:30-ra összehívtak egy meetinget, aminek szokatlansága miatt rögtön arra gondoltak, „Klopp vagy hosszabbít, vagy elköszön. Utóbbi történt, és mindenki kereste a kandikamerákat, remélve, hogy ez csak egy vicc.

A magyar válogatott tavalyi Eb-kijutását is felidézte, ami a 2023-as év legemlékezetesebb pillanatát hozta számára.

Nagy kő esett le a szívemről akkor. 

Életemben nem sírtam el magam egy meccs után örömömben, de ott sikerült. 

Persze az sem volt bánatos pillanat, amikor a Liverpoolhoz szerződtem" – fogalmazott.

Az interjút megszakító bejátszókban mások mellett az egykori angol válogatott és PL-gólrekorder Alan Shearer és a szintén korábbi angol válogatott Joe Cole is méltatja Szoboszlai érdemeit.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­n­y­­o­k­­ ­­v­­­á­­r­­­n­­a­k­­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
bodrigyuri
2024. április 21. 17:36
Mennyémá a népsportba!
Takagi
2024. április 21. 16:09
Szeretünk Dom! Dolgozz keményen, játsz keményen,legyél lazább. Lőj bátrabban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!