Nem jött össze a csoda Jürgen Klopp utolsó nemzetközi kupameccsén Atalanta – Liverpool 0-1

2024. április 18. 20:27

Hiába szerzett már a 7. percben vezetést az angol együttes, a hátralévő 88 perc alatt képtelen voltak újabb gólokat szerezni az egyre tanácstalanabbá váló liverpooliak.

2024. április 18. 20:27
SZALAH, Mohamed
Vámos Tamás

Nyitókép: Pedig Mo Szalah révén a Liverpool már a 7. percben vezetést szerzett... Fotó: MTI/EPA Peter Powell

***

Mint ismert, az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a teljes kupaidény egyik legnagyobb meglepetése született: az olasz Atalanta az Anfield Roadon semmizte meg a Premier League és a világ egyik legjobb csapatát, a Liverpool FC-t. 

Gian Piero Gasperini együttese 3-0-ra győzött, így valóban Földön túli bravúr kell ahhoz, hogy Szoboszlai Dominikék bejussanak a második számú kupasorozat legjobb négy csapata közé.

Becker, Alisson
Alisson Becker nem kaphat gólt a visszavágón! Fotó: MTI/EPA Jon Super

A nem mindennapi kudarc a Pool bajnoki szereplésére is hatással van: a Vörösök azóta a 14. helyezett (!) Crystal Palace-tól is vereséget szenvedtek hazai környezetben (0-1), így valóban fontos, hogy a csapat kiengesztelje a szurkolóit.

A Liverpoolnál tisztában vannak vele, hogy már nem ők a párharc esélyesei, nem véletlenül mondta Jürgen Klopp a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, hogy 

„a végsőkig eltökéltek leszünk, megpróbáljuk megnyerni a meccset, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég! Ha meg kell haljunk, haljunk meg szépen!”

 

Jürgen Klopp azt is hozátette: „korábban előfordult, hogy itt, Bergamóban 5-0-ra győztünk – de az egy egészen más mérkőzés volt...”

Az Anfield Roadon két gólt szerző, és ezzel a meccs kulcsemberévé előlépő Gianluca Scamaccával kapcsolatban a német menedzser elmondta: „a támadót még a West Ham Unitedből ismerem, ott nem mindig nyújtott tökéletes teljesítményt, de a Premier League légköre több kiváló képességű futballistának is nehézséget okoz. Az első meccsen nem túlságosan nehezítettük meg a dolgát, de a visszavágón jobban odafigyelünk rá!”

A bergamói Gewiss Stadionban sorra kerülő találkozót a francia Francois Letexier vezeti, a két csapat a következő összeállításban kezd:

Atalanta: Musso – Kolasinac, Hien, Djimsiti – Ruggeri, De Roon, Éderson, Zappacosta – Koopmeiners, Mirancsuk – Scamacca

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Jones, Mac Allister, Szoboszlai – Diaz, Gakpo, Szalah 

90+2. perc 

Mc Allister szabadrúgását Darwin Núnez Musso ölébe csúsztatja. A liverpooli játékosok szomorkodnak, az atalantai játékosok felemelt kézzel ünnepelnek, hiszen tudják: összejött a csoda, kiejtették a toronymagas esélyes Liverpoolt!

Három perc lesz a hosszabbítás...

84. perc

Egy kis liverpooli részsiker: kilenc mérkőzés után ez lehet az első találkozó, amelyen nem kapnak gólt a Vörösök. Igaz: nem sokra mennek vele...

80. perc

Egyre kevesebb gólszerzési lehetősége van a Liverpoolnak: a játékosok sem hisznek már a csodában...

KLOPP, Jürgen
Jürgen Klopp a Liverpool mestereként győzelemmel búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni

72. perc

Újabb vendégcsere: a hosszú kihagyás után visszatérő Alexander-Arnold helyett Gomez játszik. Klopp lélekben már feladta?...

68. perc

Zappacosta lódul meg a szélen, beadását Scamacca vágja a kapu fölé. 

66. perc

Jürgen Klopp döntő lépésre, hármas cserére szánja el magát: Mo Szalah, Luís Diaz és Szoboszlai Dominik le, Darwin Núnez, Diogo Jota és Elliott be.

60. perc

Koopmeiners remekül fordul be a tizenhatos vonalánál, éles lövését azonban magabiztosan fogja ölre Alisson. 

57. perc

Alexander-Arnold szabadrúgása után Van Dijk fejel kapura – a labda Musso ölében landol...

55. perc

Hogy Mo Szalah nincs csúcsformában, jelzi: egy ígéretes vendégakció végén, öt méterre a kaputól, Mussóba vágja a labdát. Az egyiptomi „szerencséje”: lesen állt...

50. perc 

Az eddigi legnagyobb atalantai helyzet: Zappacosta beadása után addig, addig pattog a labda, amíg Éderson elé kerül, ám a brazil lövését magabiztosan fogja Alisson. 

46. perc

Egy kis biztatás a Liverpool- és Szoboszlai-szurkolóknak: a Mersey-partiak ebben az idényben góljaik 63 százalékát a második játékrészben szerezték.

SZÜNET UTÁN 

A kétperces hosszabbításban már semmi nem történik...

41. perc

Kis híján megbosszulja magát a kihagyott helyzet! Koopmeiners labdájával De Roon ugrik ki, magabiztosan lő a hálóba, de – lesről...

39. perc

Ez volt a labda a 2-0-ás liverpooli vezetéshez: Gakpo remek passzával Szalah ugrik ki, ám 100 százalékos gólhelyzetben a sípcsontjával találja el a labdát...

31. perc

Rögtön ezután Gakpo lép el ígéretes helyzetben, passzát Szalah kapja, az egyiptomi Luís Diazt hozná kihagyhatatlan szituációba, ám Djimsiti bravúrosan szerel!

30. perc

Szoboszlai felszabadító rúgásával Szalah ugrik ki, Musso elkanalazza előle a labdát, de éppen Van Dijk elé, ám a holland eltöri a játékszert... 

28. perc

Éledezik az Atalanta: Scamacca lép át egy labdát, amely éppen így lesz jó Mirancsuknak, ám az orosz légiós lövése kapu mellé megy. 

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominiknak nem akadt komoly gólhelyzete Fotó: MTI/AP Antonio Calanni

21. perc

A két jó barát játszana össze, de Alexander-Arnold beadása kissé hosszú Szoboszlainak.

19. perc

Luís Diaz eladott labdája után a kiugró Mirancsuk kerül helyzetbe, de Alisson kellően éber és az utolsó pillanatban közbe avatkozik.

12. perc

Óriási Pool-helyzet marad ki: Gakpo remekül teszi le a labdát a kiugró Diaznak, aki elől Musso épp hogy el tudja ütni a labdát. Nem múlik a liverpooli nyomás, végül Szoboszlai 18 méteres lövését öleli magához magabiztosan az Atalanta kapusa.  

SZALAH, Mohamed
Ekkor még bőven megvolt esély a liverpooli továbbjutásra... Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni

7. perc

Máris tizenegyeshez jut a Liverpool! Luís Diaz beadását Szoboszlai fejeli vissza, Ruggeriről lepattan a labda, Alexander-Arnold adja be, amely már az újra közbe avatkozó Atalanta-védő kezét éri, egyértelmű büntető, amelyet Mo Szalah magabiztosan értékesít. Atalanta – Liverpool 0-1!

3. perc

Rögtön az elején Van Dijk sérül meg: egy kis spray a vádlira, és folytatódhat is a mérkőzés!

1. perc

Egy kis történelem: a nemzetközi kupák történetében nem kevesebb, mint 227 mérkőzésen fordult már elő, hogy az első meccsen háromgólos vereséget szenvedő együttes jutott tovább... Ennek szellemében a Liverpool kezdi a találkozót.

 

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­­ ­l­­á­­n­­y­­­o­k­­ ­­v­­­á­r­­n­a­­k­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
gyaloggos
2024. április 19. 09:58
SUMMA summarum: A BAJNOKSÁGBAN a második vagy harmadik hely megszerzése HATÁROZOTTAN jónak mondható lesz, ha meglesz. MÁR az is megfordult a fejemben, hogy jelenleg NEM is akartak, nem is akarnak többet!
gyaloggos
2024. április 19. 09:55
S NEM mellékesen: ETTŐL a POOLTÓL határozottan jó eredmény lesz, ha tényleg meg lesz a BL -indulás!
gyaloggos
2024. április 19. 09:52
A POOL játékosai nem találják a helyüket, SZALAH is nagyon zsenge, de SZOBOSZLAI sem kavart sok vizet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!