Nem Szoboszlai, nem Haaland, nem Szalah, ő a Premier League legjobbja

2024. március 04. 10:07

Josep Guardiola megnevezte az angol labdarúgó-bajnokság jelenlegi legjobbját, természetesen a saját csapatából. Manchester City menedzsere szerint a vasárnapi városi rangadón duplázó Phil Fodennél nincs jobb játékos a Premier League-ben.

2024. március 04. 10:07
FODEN, Phil

Kevés édesebb dolog van egy szurkoló számára, mint a városi derbin győzelmet ünnepelni. A hétvégén a City drukkereinek ebben volt részük a Manchester United ellen, ráadásul még mámorítóbb volt a sztori azzal, hogy a szünetben még Marcus Rashford bombagóljával 1–0-ra vezetett az ellenfél. A fordulás után aztán megrázta magát a bajnok, s Phil Foden duplája és Erling Haaland gólja 3–1-es hazai győzelmet hozott a Manchester Citynek.

A vasárnapi rangadó után Pep Guardiola érthetően elégedetten értékelt és dicsérte a csapatát.

„A meccs képe alapján igazságtalan lett volna, ha nem nyerünk – mondta a győzelem után Guardiola a BBC Sportnak. – A Manchester United rendkívül gyorsan vált védekezésből támadásba, ezt mi is tudtuk, de az első gól előtt a védelem Onana indításánál rosszul húzta meg a hátsó vonalat, hátrányban pedig kicsit idegesek voltunk, főleg az ellenfél kapuja előtt.”

A spanyol mester persze kitért a nyerő emberére is, akit nem győzött dicsérni. Úgy véli, jelenleg nincs jobb futballista az angol élvonalban a vasárnapi rangadón duplázó Phil Fodennél.

„Mindig is tehetséges játékos volt, de most már érettebb, jobban olvassa a játékot, különösen védekezésben. Középen és jobb szélen egyaránt kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani,

pillanatok alatt képes befelé húzni, a bal szélről játszani, onnan gólt lőni. Mit is mondhatnék? Ő jelenleg a legjobb futballista a Premier League-ben, mert nagyon sokoldalú a játéka. Imádja a focit, ezért él, a munkabírása pedig hihetetlen” – mondta Guardiola a BBC Sportnak.

Guardiola a bajnoki címért zajló harcról is beszélt.

„Csak magunkkal foglalkozunk. Nem tudjuk befolyásolni, hogy milyen eredményt ér el a Liverpool, az Arsenal, az Aston Villa vagy más csapatok. Azt tesszük, amit tennünk kell, nyertünk ma, nyerni akarunk szerdán, aztán pedig jövő vasárnap is. Képesek vagyunk rá, mert ez a csapat legendás. Megcsináljuk-e, összejön-e az újabb bajnoki cím? Nem tudom. Ma több pontunk van ebben a szakaszban, mint az előző szezonban. A különbség most annyi, hogy a Liverpoolnak ennél is több van. Mit mondhatnék, gratulálok nekik?” – nyilatkozta Guardiola.

Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­n­y­o­­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­­k­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
manitowoc
2024. március 04. 10:53
Micsodaaa? Hogy nem a mi szupervilágsztár Szoboszlaink a legjobb? Felháborító!
Paenumbra
2024. március 04. 10:24
No ez majd vasárnap kiderül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!