Ez ám a dráma! – Az olimpiát és kapitányát is bukta a kosárlabda-válogatott

2024. március 26. 18:51

A drámai vereség után új szakemberrel folytatja a nemzeti együttes.

2024. március 26. 18:51
Nis, 2019. június 29.
Székely Norbert, a magyar kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya interjút ad az M4 sportcsatorna stábjának a nõi kosárlabda Európa-bajnokság szünnapján, szálláshelyükön a szerbiai Nisben 2019. június 29-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Benyújtotta lemondását Székely Norbert, a magya női-kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya – közölte oldalán a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). Ismert, nő kosárválogatottunk az év elején Sopronban rendezett olimpiai kvalifikációs tornán elért Japán elleni bravúros győzelmével nagyon közel került az olimpiához, ám a spanyolok elleni vereséggel (drámai körülmények közt 22 pontos előnyről veszítettek) végül lemaradt a párizsi játékokról. 

Ezt is ajánljuk a témában

A kosárlabdaszövetség elnöksége közölte, kvalifikációs torna után időt szántak a helyzet higgadt értékelésére, a szakmai szempontok alapos elemzésére. 

A testület keddi ülésén megvitatta a női válogatott olimpiai selejtezős szerepléséről született kapitányi beszámolót, és elfogadta Székely Normert lemondását.

 A szövetség vezetése megköszönte a kapitánynak a 2017 óta elvégzett kiváló építő munkát, amelynek csúcsaként a női csapat a tavalyi Eb-n negyedik lett. 
„A kontinenstornán elért eredménnyel Székely Norbert az elmúlt 25 év legsikeresebb válogatott edzőjévé vált, válogatottunk pedig már 16. a világranglistán. Ugyanakkor az elnökség megértette a távozó kapitány érveit, aki már a selejtezők előtt jelezte, hogy az olimpiai ciklus végeztével visszavonul a felnőtt női válogatott vezetésétől” – áll az MKOSZ közleményében.

Az MKOSZ elnöksége egyúttal kinevezte Völgyi Pétert a válogatott élére. A korábban férfi szakágban magyar bajnoki címig és kupagyőzelemig jutó szakember a DVTK női csapatával idén az Euroliga Final Four küszöbéig jutott. Völgyi tavaly az év edzője lett hazánkban, miközben 2017-től tavaly nyárig az U18-as női válogatottat vezette, amellyel 2019-ben Eb-ezüstérmet szerzett.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. március 30. 23:11
Ekkora előnyről veszítés mögött többnyire nem természetes ok áll. A magyar sportolók, különösen az olimpiára esélyesek mindig is célpontok voltak. Tudomásul kellene már venni, hogy titkos eszközök is léteznek, és ezek ellen is védeni kellene a sportolóinkat. Igenis van védelem, amely kizárja az unfair befolyásolást, az unfair eldöntését egy mérkőzésnek.
Tommaso
2024. március 26. 20:16
Azért akkora dráma nincs. az olimpián teljesen esélytelenek lettünk volna.
Julismama
2024. március 26. 19:02
Sokan adnak most hálát az égnek.................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!