„Mindent elvettek tőlem, amit a profi pályafutásom során felépítettem” – így reagált az eltiltott doppingoló sztárfocista

2024. február 29. 20:48

Paul Pogba, a Juventus francia világbajnok labdarúgója a közösségi oldalán válaszolt arra, hogy négy évre elmeszelték.

2024. február 29. 20:48

Ahogy azt délután a Mandiner is megírta, nem kegyelmeztek Pogbának, az olasz sportbíróság négy évre eltiltotta, s ezzel gyakorlatilag vége is a válogatott focista pályafutásának. A francia csatár szintetikus tesztoszteronnal bukott le még tavaly nyáron, s azóta nem is lépett pályára. Valószínűleg profi szinten már nem is fog.

A 2018-ban világbajnok futballistától augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek mintát, amelyről kiderült, hogy az állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz. Akkor felfüggesztették a játékengedélyét, és ügynöke közölte: Pogbának soha nem állt szándékában megszegni a szabályokat. A 91-szeres válogatott középpályás – akinek a szerződése a Juventusnál 2026 júniusában jár le – azt elismerte ugyanakkor, hogy olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, amelynek mellékelt tájékoztatója utalt a készítmény teljesítményfokozó jellegére.

Az ítélet kihirdetése után a futballista a közösség oldalán adott ki közleményt, amelyben megerősítette, hogy fellebbez a döntés ellen.

„Ma értesültem a Tribunale Nazionale Antidoping döntéséről, és úgy gondolom, hogy helytelen ítélet született. Szomorú és megdöbbent vagyok, összetört a szívem, hogy mindent elvettek tőlem, amit a profi pályafutásom során felépítettem. Amikor megszabadulok a jogi korlátozásoktól, a teljes történet tisztázódni fog, de állítom, hogy sosem vettem be tudatosan vagy szándékosan olyan kiegészítőket, amik sértik a doppingellenes szabályokat. 

Profi sportolóként soha nem tennék olyasmit, hogy tiltott szerekkel növeljem a teljesítményemet, és soha nem csaptam be egyetlen olyan csapatot sem, amelyikben játszottam, vagy amely ellen pályára léptem. 

A ma bejelentett döntés következményeként fellebbezek a Sportügyi Bíróság előtt” – írta Paul Pogba az Instagramon.

A 30 esztendős támadó 2022-ben tért vissza a Juventushoz a Manchester Unitedtől. Azonban a térdsérülése miatt alig futballozott, így a végül ezüstérmes francia válogatott világbajnoki keretéből is kimaradt Katarban. A szerződése az olasz sztárcsapatnál 2026 nyaráig szól.

Fotó: Giuseppe Maffia / NurPhoto

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:08
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­­ö­­­s­ ­­­l­­á­­­n­y­o­k­­ ­­­v­­­á­r­n­­­a­­k­­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
GrumpyGerald
2024. március 01. 09:37
Soha nem kedveltem különösképp, de őszintén derékbatörni a világ egyik legsikeresebb sportolói pályafutását annak csúcsán, elég meredek. Tiltsák el egy évre, ahogyan azt tenni szokták hasonló esetekben.
Beszélgető
2024. március 01. 08:54
A gyapotszedés még bejöhet...
ujujuj
2024. március 01. 08:11
Kedves csökkentetett agyú néger focista, nem vették volna el tőled, ha nem szedsz be tiltott teljesítményfokozót. Viszont az is előre el volt mondva, hogy ha beveszed, el leszel tiltva. Ennek fényében hoztad meg a döntést, szerintem picsogásnak olyan sok helye nincs, mint ahogy azt te gondolod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!