Foden mesterhármasa után elképesztő PL-rekord, letaszítja-e a trónról a Liverpoolt a City?!

2024. február 06. 15:49

Ahogy az várható volt, a Manchester City idegenben simán verte a Brentfordot, így hihetetlenül izgalmas PL-tavasz elé nézünk.

2024. február 06. 15:49
FODEN, Phil

A találkozó előtt egy aprócska szorongás lehetett a Manchester City-szurkolókban, hiszen az elmúlt két bajnokit elvesztették a kedvencek a Brentford ellen, ráadásul a 21. percben a hazaiak francia légiósa, Neal Maupay alaposan ráijesztett a bajnokcsapatra, hiszen Mark Flekken kitűnő kirúgása után – a leshatárról kiugorva – magabiztosan lőtt a hálóba, így  meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést. 

Ám ezek után kezdetét vette a Phil Foden-show. 

A 23 éves válogatott támadó (aki a 2020-as Eb-n ezüstérmet nyert az angol nemzeti csapattal, korábban pedig egy korosztályos világbajnoki címet is begyűjtött, és már 8 éves kora óta a City akadémiáján pallérozódott) az első félidő hosszabbításában egyenlített, majd az 53. és a 70. percben szerzett találatokkal „szállította” a papírformát. A 3-1-es sikerrel Pep Guardiola egyből a dobogó második fokára ugrott, és az ugyancsak 49 pontos Arsenallal együtt üldözőbe vették a két egységgel többet gyűjtő, ám vasárnap éppen az Ágyúsok ellen 3-1-es vereséget szenvedő, így a 15 meccses veretlenségi sorozatát megszakító Liverpoolt.  S 

azt se feledjük: a bajnoki cím védője egy mérkőzéssel kevesebbet játszott!

Nem véletlen, hogy Pep Guardiola elégedett volt a mérkőzés után, és külön kiemelte Phil Fodent, aki „pályafutása eddigi legeredményesebb szezonját futja, hiszen nyolc találata mellett négy gólpasszt is kiosztott már.”

Érdekesség: e hétfő esti végeredménnyel új Premier League-csúcs született, hiszen amióta 20 csapatos az angol első osztály, még sosem fordult elő, hogy egy játéknap alatt 45 találatnak tapsolhattak volna a szurkolók. 

A következő játéknapon az éllovas Liverpool a Burnley-t, a Manchester City az Evertont fogadja, míg az Arsenal városi rangadót játszik a West Ham Uniteddel.

A Brentford – Manchester City mérkőzés összefoglalója itt tekinthető meg:

Nyitókép: Phil Foden a Brentford ellen háromszor ünnepelhetett Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!