Xavi az idény végén távozik a Barcelonától

2024. január 28. 07:09

A 44 éves tréner szombat este a Villarrealtól elszenvedett hazai 5-3-as vereség után jelentette be a döntését.

2024. január 28. 07:09
null

 Az idény végén távozik a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Xavi.

A 44 éves tréner szombat este a Villarrealtól elszenvedett hazai 5-3-as vereség után jelentette be a döntését. „Június 30-án elhagyom a klubot, ezt a döntést az elnökkel és a stábbal együtt hoztam meg” – közölte sajtótájékoztatón a vártnál gyengébb szereplés miatt egyre nagyobb nyomás alá kerülő szakember, akinek a szerződése 2025-ig szólt. A Marca tavaly márciusban ugyanakkor már arról írt, hogy az együttműködést 2026-ig meghosszabbították.

A bajnoki címvédő Barcelona a mostani idényben hullámzóan teljesít, a La Ligában már tíz pont a hátránya az éllovas Real Madriddal szemben. 

A vezetőedző úgy véli, a játékosoknak szükségük van a változtatásra, ezért elkerülhetetlen a lépése.

Xavi – teljes nevén Xavier Hernández Creus – 2021 novembere óta irányítja a katalán csapatot. Korábban a Barcelona ikonikus játékosa volt, 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négyszer Bajnokok Ligáját, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát. A spanyol válogatott tagjaként világbajnok és kétszeres Európa-bajnok, tagja volt az olimpiai ezüstérmes együttesnek is.

(MTI)

Nyitókép: Albert Llop / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. január 28. 19:43
Az nem kérdés, hogy a csapat ebben a kiírásban nem fog nyerni semmilyen címet, az a kérdés, hogy a 4-6 hely közül meg tudja-e szerezni bármelyiket. Látva a teljesítményüket, vannak kétségeim.
megmond6tom
2024. január 28. 19:35
Xavi egy elavult játékstílust erőltetett a csapatra. Meddő passzolgatás hátul, nincs kontra, nincs átlövés. Az ötösösről akarnak gólt rúgni. Szar kezdők, kései rossz cserék. Lewa mi a f@zsért kezdő és játszik 80 percet, amikor suta, mint a tök, képtelen egy labdát lekezelni. Ott van az új szerzemény brazil srác, aki egy meccsen 8-10 percet kap? Hogyan fog beilleszkedni így a csapatba? Vagy ott van Ferran. Még ilyen botlábú pöcs nem nagyon volt a Barcában. Joao meg nem Barca szint. Ki a tökömmel akarnak gólt rúgni. Nem kellene kivárni a szezon végét. Xavi olyan szinten b@szta szét a csapatot, hogy a nézők már lassan elmaradnak. Most azonnal el kell küldeni...
falcatus-2
2024. január 28. 12:00
Klopp???
hátakkor
2024. január 28. 10:31
Ha nem előbb..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!