„Szoboszlai megérdemelte a gólt, fantasztikus befejezés volt!” – a szaklapok is dicsérik a magyar játékost

2023. december 07. 12:37

A Sheffield ellen szerzett győztes gólját követően ismét kiváló értékeléseket kapott a brit lapoktól a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

2023. december 07. 12:37
LIVERPOOL, ENGLAND - SEPTEMBER 24: Jurgen Klopp, Head Coach of Liverpool hugs Dominik Szoboszlai of Liverpoolduring the Premier League match between Liverpool FC and West Ham United at Anfield on September 24, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Matt McNulty/Getty Images)

Szoboszlai Dominik szerdán megszerezte második gólját a Liverpool mezében, ezzel pedig a vörösök idegenben 2-0-ra legyőzték a Sheffield Unitedet. A magyar klasszis játéka a Liverpool-szurkolóknak is nagyon tetszett, és ennek tanújelét is adták, dicsérő kommentjeikkel árasztották el a közösségi oldalakat. 

De nem csak a drukkerek méltatták a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának teljesítményét, hanem a Szoboszlait mostanában egyszer-egyszer kritizáló médiumok is. 

Nézzük, hogy értékelték a magyar labdarúgó Sheffield elleni teljesítményét a lapok!

Ezt is ajánljuk a témában

ESPN: „Szoboszlai Dominik csillogott a támadójátékban, amikor nála volt a labda, olyan érzése volt az embernek, hogy bármikor történhet valami, volt. Az első félidőben egy bonyolult helyzetben jó passzolt Salah-hoz, az egyiptomi válogatott játékosnak jobban kellett volna élnie a lehetőséggel. Jól zárt vissza védekezésben. Végül a 95. percben Núnez passzából gólt szerzett, ezzel eldöntötte a mérkőzést”.

Értékelés: 8

Sofascore: Szöveg nincs, értékelés: 8,1 

Yardbarker: „Ne tévesszen meg a nagy felhajtás hiánya – ez a Liverpool nagyon komoly csapat, és a nyáron igazolt Szoboszlai Dominik a középpálya fáradhatatlan motorja”.

SportsKeeda: „A magyar középpályás jó mérkőzést játszott, és a pálya mindkét felén érezni lehetett a jelenlétét.  A végén egy higgadt befejezéssel eldöntötte a mérkőzést, és megszerezte szezonbeli harmadik gólját. Összessen 12-szer ért vissza és egy labdaszerzéssel zárt, 10 párharcot nyert és 10 lehetőséget alakított ki. 

Thisisanfield.com:  „Szoboszlai önmagához képest visszafogottabb volt az elmúlt hetekben, és egészen a 95. percig szerdai teljesítménye is kissé elmaradt a várakozástól . Tipikus box-to-box középpályás-játékot láttunk tőle, mindig történt valami, amikor játékban volt, és a végén megpecsételte győzelmet”

Értékelés: 7 

Liverpoool Echo: „Szoboszlai Dominik a Sheffield elleni mérkőzésen talán még nem játszott ismét olyan magas szinten, mint liverpooli időszaka kezdetén, ám ez egy határozott lépés volt a jó irányba. A magyar játékos hajlandó elvégzi a piszkos munkát, és kellően lélekjelenléttel kezeli a labdát, ahhoz, hogy amint az ellenfél elfárad, nyomást gyakoroljon. Úgy tűnik az elmúlt nehezebb hetek után ismét nagy önbizalommal játszik, és meg is volt az eredménye, hiszen a hosszabbítás negyedik percében fejezte be az akciót, amikor csereként beálló Darwin Núnez keresztlabdája után gólt szerzett”

Értékelés: 8

Onefootball.com: „Szoboszlai jó volt a labdával, remekül presszingelt, jól védekezett. Gyakorlatilag mindent jól csinált ezen a meccsen. Megérdemelte a gólt, fantasztikus befejezés volt”.

Értékelés: 8

The Daily Star: „A vendégek uralták a mérkőzést, de nem tudtak áttörést elérni, amíg Szoboszlai Dominik a ráadásban szerzett góljával be nem biztosította a pontszerzést”. 

TheWillNews: „A fiatal magyar játékos a hajrában szerzett pontos góljával ütötte rá a pecsétet a Liverpool győzelmére”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Matt McNulty/Getty Images

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. december 08. 17:08
A gólt szabálytalanság előzte meg, látható a felvételen, hogy egy nagyszerű csellel elment volna a Sheffield United játkosa de a liverpooli játékos szabálytalanul belépet elé feltartotta és visszahúzta majd a lábát is eltalálta a becsúszásnál, simá sárga lap vagy kiállítás.
akkor ki
2023. december 07. 18:52
Libbantak! Ti 23 évesen még azt sem tudtátok, hogy merre van az előre, nem még hogy milliárdos bizniszekben legyetek!
Sztrovacsek
2023. december 07. 14:37 Szerkesztve
Csak most, csak itt, csak NER-társaknak! Négy(!) Szoboszlai cikk a címoldalon. Megérdemli. Há' nem? Végül is nem akármit tett, focista létére lőtt egy gólt. Mondhatnánk úgy is, megdolgozott a fizetéséért.
Takagi
2023. december 07. 14:09
Szép volt Domi! Sokat melózól, de megéri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!