Kopasz, olasz, szövetségi kapitány és nagyon dicséri Szoboszlait, ki az? Nem, nem Marco Rossi!

2023. december 02. 15:48

A Napolival olasz bajnokságot nyert sztáredző elmondta, melyik bajnokságban tudna még tovább fejlődni a magyar klasszis, és beszélt arról is, milyen taktikát választana a magyar válogatott ellen.

2023. december 02. 15:48
A liverpooli Szoboszlai Dominik megtapsolja a szurkolókat a Wolverhampton Wanderers - Liverpool Premier League mérkőzés után a Molineux-ban, Wolverhamptonban 2023. szeptember 16-án, szombaton.

Exkluzív riporttal jelentkezett Olaszországból a Hír tv stábja, amely többek közt az Eb-címvédő olasz labdarúgó válogatott szövetségi-kapitányát, a Napolival 33 év szünetet követően ismét bajnoki címet nyert Luciano Spallettit is megszólaltatta. A szakember pedig a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányáról, Szoboszlai Dominikról is beszélt. 

Az olasz sztáredző úgy véli, Szoboszlai kiváló képességekkel megáldott labdarúgó, és jó helyen van a Liverpool kötelékében, de az olasz labdarúgó-bajnokságban lehetősége lenne még további fejlődésre. 

„Szívből kívánom neki, hogy legyen sikeres Angliában, de jól tenné, ha Olaszországban is megméretné magát”

 – fogalmazott a szakember. 

Spalletti: A magyar válogatott kemény ellenfél lenne!

Luciano Spalletti kollégájáról, Marco Rossiról is beszélt a Hír tv-nek: 

„Figyelemmel kísérem Marco Rossi munkáját és úgy vélem, a külföldön dolgozó olaszoknak van egy előnyük az itthoniakkal szemben. Mintha eggyel több sebességi fokozattal rendelkeznének. Pontosan azért, mert sikerült beilleszkedniük egy másik közegbe. Megvan bennük az a tulajdonság, hogy képesek alkalmazkodni az olyan helyzetekhez, amikkel az Olaszországban dolgozó kollégáik nem találkoznak”

Spallettit arról is kérdezték, milyen taktikát választana a magyar labdarúgó-válogatott ellen – a kérdés aktuális, hiszen a december 2-i sorsoláson a két válogatott akár egy csoportba is kerülhet. Az olasz szövetségi kapitány úgy fogalmazott, 

„A saját utunkat járnánk, ahogyan Marco is, de biztosan kemény ellenféllel kellene megküzdenünk. Az alaptaktikánk mindig ugyanaz. Vannak kéréseink a játékosok felé – azoktól például akik képesek mérkőzéseket eldönteni, azt kérjük, hogy támadó, proaktív futballt játsszanak, amivel aztán minél messzebb juthatunk az Eb-n”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OszkárOszi
2023. december 02. 18:11
Persze, hogy nem!Hiszen Rossi magyar.
Jajdejónekünk
2023. december 02. 17:48
Az mindig jó taktika, ha megkérik a játékosokat, hogy lőjenek gólt. Nem semmi, hogy megmondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!