A számok alapján Szoboszlai berúgta az ajtót Liverpoolban

2023. december 28. 20:58

Mindezt az osztályzatok is alátámasztják.

2023. december 28. 20:58
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai chases the ball during the English Premier League football match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park in south London on December 9, 2023.

A Liverpool idén már nem lép pályára az angol labdarúgó-bajnokságban, ahogy vége a naptári évnek, elérkezett a szezon feléhez a Premier League is. Szoboszlai Dominik eddig az összes bajnokin szerepet kapott, egy kivételével ráadásul mindig a kezdőcsapat tagjaként.

A számok alapján nem kétséges, hihetünk a szemünknek, Szoboszlai szinte végig kifogástalanul játszott a bajnokság egyik élcsapatában. Az egyik legnagyobb liverpooli szurkolói oldal, a thisisanfield.com gyűjtötte ki a FotMob statisztikái alapján a csapat játékosainak átlagosztályzatait az idény első felében – ezek alapján Szoboszlai a Liverpool negyedik legjobban teljesítő labdarúgója volt az őszi szezonban. A 7,41-es osztályzatátlaga remek értékelés, az újoncok közül a legjobb!

„Erős szezonkezdetet tükröz a magas átlag, és hiába tűnt néha fáradtnak, az intenzitása és helyzetteremtő képessége új dinamikát adott a középpályának”

– írták.

A legjobb értékelést az egyiptomi Mohamed Szalah kapta, a legendás támadót Trent Alexander-Arnold és a csapatkapitány, Virgil van Dijk követi. A képzeletbeli dobogóról pedig éppen csak leszorult Szoboszlai – a klub jelenlegi három legnagyobb sztárját megszorongatni azonban óriási teljesítmény.

Íme, a legjobbak rangsora az osztályzatok tükrében:
1. Mohamed Szalah (egyiptomi) – 7,87
2. Trent Alexander-Arnold (angol) – 7,78
3. Virgil van Dijk (holland) – 7,54
4. Szoboszlai Dominik – 7,41

Fotó: Adrian Dennis/AFP

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2023. december 30. 19:06
Allison volt a legjobb ősszel a Liverpoolban. Szoboszlaival meg nem azt játszatják amiben a legerősebb, gyakorlatilag a közelébe sem jut a pontrúgásoknak pl. Ezek az osztályzatok alapesetben szurkolói pontozások, nagyot nyom a latba a szimpatia és a népszerűség. Nagyobbat mint a teljesítmény.
Málaga21
2023. december 29. 12:50
A labdát kell berúgni, nem az ajtót.
Kozmosz
2023. december 29. 03:51
Ugyan. Szoboszláy még az ajtót sem tudja berúgni.
pandalala
2023. december 29. 03:24
ha rúgott volna még egy-két gólt, akkor a hollandot biztos h lenyomta volna ... :-) nem baj, a 4. az tkp. két 2. helyezés, nem?? .. ;-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!