Bámulatos fénypróba: így néz ki a vadonatúj Alba Aréna (VIDEÓ)

2023. november 06. 11:13

Október 23-án nemzeti színekbe öltöztették az épületet.

2023. november 06. 11:13

Megtartották a fénypróbát Székesfehérvár új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnokánál – számolt be a Magyar Építők. Az épület kívülről már elnyerte végleges formáját, így eljött az idő a homlokzatvilágítás teljes körű tesztelésére. Mint írják, október 23-án nemzeti színekbe öltöztették az épületet, amelyről egy videót is megosztott YouTube-csatornáján a kivitelező cég.

A kivitelező elárulta, az íves homlokzati sávok egyesével, egyedi méretekben gyártott lamellákból állnak össze; összesen 5.272 darab egyedi lamellát helyeztek el, hat sorban. Mint írják, a kivitelezési munkák a finisben vannak: a külső infrastrukturális elemek kivitelezése ütemterv szerint befejeződött.

Megépült több mint 3,5 kilométer hosszú telken kívüli úthálózat, csatornahálózat, kerékpár aluljáró, valamint útcsatlakozások.

Elkészültek a belső utak és a kertészeti munkák, már csak a faültetések vannak hátra.

Az Alba Aréna a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapat leendő otthona lesz, illetve rendezvény- és közösségi központként funkcionál majd. Emellett 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni az időszakosan akár hatezernél több néző befogadására képes csarnok – írja a Magyar Építők.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2023. november 06. 19:31
Basszus, ekkora Wi-Fi routert sem láttam még! (Remélem már Wi-Fi 6-os szabványú!)
tvingaren
2023. november 06. 17:13
Full jobberkent mondom: Baszodjon meg ez a kibaszott sok csicsas stadion, amig az egeszsegugy olyan allapotban van, amilyenben van! Egyszeruen felhaborito! Korhazepitesbol nem igaz, hogy nem lehet lenyulni penzeket, csak ezekbol a kibaszott stadionokbol - de akkor legalabb korhazak lennenek! Bassza meg!
fatman
2023. november 06. 16:10
((l)az)anyja! :)
mreinstand-2
2023. november 06. 15:44
Bámulatos? Mennyi el drágult az eredeti árhoz képest?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!