Megszólalt volt edzőjük a Liu fivérekről: „Biztos, hogy megszenvedik azokat a különbözőségeket, amik ott érték őket”

2023. szeptember 28. 09:18

Bánhidi Ákos a távozásuk óta rendszeresen tartja a sportolókkal a kapcsolatot.

2023. szeptember 28. 09:18
Chinese Short Track Speed Skating National Team Training Session

Jelentős változást hozott a magyar gyorskorcsolyás sportágban, amikor tavaly év végén a két olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor kínai állampolgárságra váltott és elhagyta a magyar válogatottat.

A váltás két élsportoló életében is ez jelentős változást hozott. A magyar válogatott szakmai vezetője, Bánhidi Ákos viszont rendszeresen tartja a kapcsolatot és most a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a két sportolóról.

A szakember eddig még nem hallott információkat is elárult a testvérekről. Többek között például azt, hogy

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor Kínában kénytelenek egy kollégiumban élni.

A szakember kifejtette, hogy hatalmas ismertséget hozott a sportágnak az az eredménysor, amit a Liu fivérek elértek. Ennek köszönhetően pedig most is odafigyelnek a magyar sportolókra. Elárulta azt is, hogy heti kapcsolatban van a sportolókkal, ezért tisztában van az aktuális körülményeikkel és kihívásaikkal. 

Biztos, hogy megszenvedik azokat a különbözőségeket, amik ott érték őket. De ők rendkívül céltudatos emberek, és az ő céljuk az eredményesség, ennek az oltárán pedig minden más kevésbé jön számításba.

 – tette hozzá Bánhidi Ákos.

A Bánhidi Ákossal készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

***

Nyitókép: CHINASPORTS/VCG via Getty Images 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muanyag-tojas-23
2023. szeptember 28. 11:19
Ők akarták, szopjanak hát!
ipolypart2
2023. szeptember 28. 10:47
A kedves edző ebben keményen benne volt. Van az a pénz. Edzőnek is, meg a sportolőknak s.
konfitaltkacsa
2023. szeptember 28. 09:44
Hagyjátok abba!! Könyörgöm!!!!
pipa89
2023. szeptember 28. 09:39
Egy sportoló sportolni akar és eredményeket, ameddig ezzel foglalkozik. Ők nem az ismeretlenbe mentek, hanem a másik hazájukba, ami nem mellesleg egy másik kultúra, másik világ. A mestert követve meghozták ezt a döntést, ami biztosan egyet is jelentett a megszokott kényelmi zóna és magyar értelemben vett szabadság feladásával, az eredményeik jönnek. A többit meg meglátják, az ő döntésük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!