Szoboszlai Dominik 30 ezer eurós pénzbüntetést kapott

2023. június 15. 17:38

A focistát azért büntették meg, mert pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte június 3-án csapata címvédését a berlini kupadöntő után.

2023. június 15. 17:38
null

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) csütörtöki döntése szerint 30 ezer eurós pénzbüntetést kell fizetnie Szoboszlai Dominiknak, a Német Kupa-győztes RB Leipzig magyar válogatott középpályásának, aki pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte június 3-án csapata címvédését a berlini kupadöntő után.

A DFB azért bírságolta meg a 22 éves futballistát, mert a finálé lefújását követő ünneplés közben görögtüzet tartott a magasba a lipcsei tábor előtt.

Szoboszlai a Leipzig második gólját szerezte az Eintracht Frankfurt ellen 2-0-ra megnyert döntőben. A válogatott középpályás a dpa német hírügynökség információi szerint a Leipzigtől is büntetést kapott. Sajtóhírek szerint az elmúlt hónapokban egyre élénkebb érdeklődést mutat a játékos leigazolása iránt az angol Premier League-ben legutóbb negyedik és így Bajnokok Ligája-résztvevő Newcastle United. Szoboszlainak 2026-ig van érvényes szerződése Lipcsében, egy záradék értelmében pedig 70 millió euró a kivásárlási ára, ezt július közepéig lehet érvényesíteni.

(MTI)

***

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. június 16. 03:16
Szalai éves fizetése 3 m euró (havi 250 ezer), ehhez képest nem nem tűnik nagynak, de tekintettel a vétség súlytalanságára,meg arra, hogy a Lipcse új szerződést akar vele aláíratni, nem is barátságos gesztus.
akkor ki
2023. június 15. 20:24
Mekkora hír és büntetés! Kifizeti a csikkzsebből.
apro_marosan_petergabor
2023. június 15. 20:05
Rossz döntés. Szoboszlai nem csinált semmi különöset, s a klubja is belerúgott (ahelyett, hogy megvédte volna), a megfelelni akarás izzadtságszagú igyekezetében, mint a Rákosi alatt a pártgyűlésen, mikor önkritikát gyakoroltak, majd internálták őket... Nem csodálkoznék ha SzD mielőbb le akarna lépni Lipcséből.
szintetikus
2023. június 15. 19:34
Lölő majd kifizeti neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!