Rohács Réka nyolcadik lett 25 km-es nyílt vízi úszásban a hazai vb-n

2022. június 30. 13:12

Rohács Réka kiváló versenyzéssel a nyolcadik helyen végzett a női nyílt vízi úszók 25 km-es viadalán csütörtökön a hazai rendezésű világbajnokságon a Lupa-tavon.

2022. június 30. 13:12
null
Bánfalvi Szabolcs

A hazai rendezésű vizes világbajnokságon a nyílt vízi úszóprogram utolsó napján, csütörtökön egy időben rendezték mindkét nem 25 kilométeres egyéni versenyét a Lupa-tavon. Mint írtuk, a férfiaknál Gálicz Péter elképesztő úszással szenzációs bronzérmet nyert, míg Kalmár Ákos az értékes nyolcadik helyen végzett. A nőknél Rohács Réka volt érdekelt – Olasz Anna is nevezett, de visszalépett a leghosszabb távtól a 10 kilométeren elért hatodik helyezése után.

Versenyzők rajtolnak, elöl Rohács Réka a női nyílt vízi úszók 25 kilométeres versenyén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tavon 2022. június 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Versenyzők rajtolnak, elöl Rohács Réka a női nyílt vízi úszók 25 kilométeres versenyén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tavon 2022. június 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A futam során Rohács végig az élbolyban úszott, és a nyolcadik pozícióban haladt a tízkörös verseny nyolcadik körében.

Akárcsak a férfiaknál, a nőknél is többen feladták a viadalt, ketten a rajtot sem vállalták. Az önmagában megterhelő 25 kilométernyi úszás mellett a rendkívüli kánikula megviselte a hölgyeket is.

A 22 éves Rohács remekül versenyzett, 21.6 kilométernél feljött az ötödik helyre.

Azonban a táv végéhez közeledve Rohács már nem tudta tartani a tempót a világklasszisokkal. A brazil Ana Marcela Cunha, a német Lea Boy, a holland Sharon van Rouwendaal és az olasz Barbara Pozzobon alkotta négyfős élboly megszökött, és leszakította a mezőny. Majd ők négyen végig együtt úsztak, és hatalmas hajrában az utolsó méterekig küzdöttek az érmekért.

Végül Cunha lett a világbajnok, Boy szerezte meg az ezüstérmet, és Rouwendal harmadikként csapott a célba. Célfotó döntött a medálok sorsáról. A negyedik helyezett Pozzobon nagyon csalódott volt, hogy lemaradt a dobogóról, ráadásul az olasz sportoló a verseny bizonyos szakaszában egy testhosszal is vezetett. Hihetetlen befutó volt, a negyedik Pozzobon mindössze 1.3 másodperccel maradt le az első helyen zárt Cunhától, 5 óra 24 percnyi úszás után. A brazil úszófenomén, Cunha megvédte világbajnoki címét, zsinórban negyedszer lett világbajnok, és pályafutása során az ötödik vb-aranyérmét nyerte.

Rohács az értékes nyolcadik helyen végzett.

A váltóval világbajnoki ezüstérmes Rohács a leghosszabb távon még szebb eredményt ért el, mint az 5 kilométeres versenyen, ahol a 15. helyen zárt. Utóbbi versenyszámban szintén Cunha diadalmaskodott, illetve 10 kilométeren begyűjtött egy ezüstérmet is a Lupa-tavon ezen a világbajnokságon.

Nytókép: A nyolcadik helyen végzett Rohács Réka a célban a női nyílt vízi úszók 25 kilométeres versenyén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tavon 2022. június 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2022. július 01. 00:38
Kiváló teljesítmény, gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!