Novak Djokovic másodszor a Roland Garros bajnoka

2021. június 13. 21:06

Az elődöntőben Nadalt, ma a döntőben Stefanos Tsitsipast győzte le.

2021. június 13. 21:06
null
Balázs Boldizsár

A világelső Novak Djokovic két szettes hátrányból fordította meg a Francia Nyílt Teniszbajnokság döntőjét az idei év és a tavaszi salakszezon legjobb formában játszó játékosa, Stefanos Tsitsipas ellen. 

A fordításban a leglenyűgözőbb, hogy bár egyetlen szett hiányzott Tsitsipasnak, még csak közel sem került élete első Grand Slam döntőjében a címhez. 

A szerb Djokovic 19. Grand Slam győzelmét aratta, ő az első ember a profi tenisz történetében, aki mind a négy nagy tornát megnyerte kétszer.

A Nadal elleni elődöntős győzelem mellett ez a tény pályafutásának legfontosabb tornái közé helyezi az elmúlt párizsi két hetet.

 

Nyitókép: MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. június 24. 20:41
Milyen csodálatos volt mind a két győzelme Djokovicnak!!!!! Nadallal fej-fej mellett gigászi küzdelemmel, a döntőben az újonccal szemben a "rutin, s az évek" !
truthisone
2021. június 16. 15:29
Igy igaz. Cicipasz nagyon keves kenyszeritett hibaval jatszott es formaja csucsat kapta el a dontore. Meg kell emliteni, hogy a kozonseg kedvence o volt. Viszont Novak az ur.
az ember
2021. június 15. 00:19
Cicipasz jól küzdött.
cutcopy
2021. június 14. 22:25
"egyetlen szett hiányzott Tsitsipasnak, még csak közel sem került élete első Grand Slam döntőjében a címhez" Azért ezt vitatnám, mivel ha valaki bekerül a döntőbe már közel került a címhez, ha pedig ott kettő nullra vezet még annál is közelebb, de a meccs után törülközőbe rejtett fájdalma árulta el leginkább, mennyire közel volt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!