Kína megint világelső: a vonattal együtt már az internet is száguldó fokozatban

2022. január 11. 15:46

Kína elindította a világ első 5G-lefedettségű, nagy sebességű vonatát, amelyet a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok idején használnak majd.

2022. január 11. 15:46
null

Az ötkarikás témákban járatos insidethegames.biz beszámolója szerint a járat a két nagy versenyzónát, Pekinget és a tőle 170 kilométerre fekvő Csangcsiakout köti össze, megkönnyítve sportolók, újságírók és más résztvevők mozgását a helyszínek között.

Gyorsasága mellett azzal is kiemelkedik a közlekedési eszközök sorából, hogy a világon vélhetően elsőként kínál 5G jelet a stabil internetkapcsolat biztosítására.

A vonaton élő közvetítésre alkalmas stúdiót alakítottak ki, a sín mentén 5G-s jeltornyokat állítottak fel, s a tervek szerint a február 4. és 20. között zajló téli olimpia történései  menet közben is folyamatosan követhetők lesznek.

A szerelvény 350 kilométeres óránkénti sebességgel halad, így kevesebb, mint egy óra alatt teszi meg az utat Peking és Csangcsiakou között.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kòn bandi
2022. június 19. 14:58
Amérika meg közben vergődik, belefér neki egy háború európában hogy a céljait elérje. Csak nehogy az eu ban is beleférjen neki egy jó kis háború.(ha megéri miért ne) :( Az eju meg pislik mint béka a fazékban (lassan forrni kezd az a víz).
nempolitizálok
2022. június 19. 14:57
Ez szerintem inkább presztizs, de jól mutatja Kína erejét. Az pedig még jobban, hogy olyan futurisztikus metróvonalak vannak tegnap kinőtt milliós városokban, amelyek errefelé (Európa) 50 év múlva ha lesznek.
llnnhegyi
2022. június 19. 14:57
Így jár aki Kína ellen van, háborút vizionál ( Ukrajna) olimpia idején! Biden lebucskazott a szuper expressz vasúti feljárón. A Biden Pelosi páros liberalbolsevista uszító vélemény terroristak, nem találják helyüket a világban.
duzur
2022. június 19. 14:57
Nincs ebben semmi meglepö. Mára Kínának minden adottsága megvan zsebre vágni a világot. Az okos elöre-látók kínaiul tanulnak, sz ö szorgalmukat és alkalmazkodási készségüket gyakorolják és belátják, hogy a "kínai szabadság" valami nagyon más mint amire itt vágyunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!