A túlmozgásos Puzsér

2023. augusztus 11. 15:48

A liberális kulturális elit démonizálásában sajnos pont ugyanazt csinálja, mint az általa joggal mélyen megvetett Bayer Zsolték.

2023. augusztus 11. 15:48
null
Kardos András
Kardos András
Klubrádió

„A Partizánban hősünk alaposan nekiment a liberális értelmiségnek, pontosabban a kultúra megmondó embereinek, akiket egyrészt azonosított, másrészt ötven-száz főre becsülte a »taglétszámot«, sokadrészt a balliberális kormányok kvázi »háttérirányítóinak« nevezte őket, akiknek, ha pozíció szerint nem is volt hatalmuk, de annál inkább ők voltak a »háttérhatalom.« És még ez se elég, Orbánék emiatt a száz liberális kultúraformáló ember miatt kerültek 2010-ben kormányra.

Mondja mindezt Puzsér 2023-ban. Az ugyan igaz, hogy az Orbánék által vívott kultúrharc oka, hogy a diktátor úgy érezte: a lipótvárosi liberálisok (hiszen róluk van szó, na) egyrészt lekezelik őket, másrészt a kultúrateremtésben erősebbek, mint a magát »konzervatívnak« becéző autokrata hatalom és holdudvara. (Igen az is egy nagy problémájuk, hogy a kultúra terén ez a populista maszlag nem működik.) Mondom: ennyi talán igaz, sőt az is igaz, hogy az SZDSZ-nek, Orbánék mai napig is főellenségének nagyobb értelmiségi holdudvara volt, mint bámely más pártnak. A többi azonban már féltékenység, gyűlölet és legendagyártás.

Puzsér mély átéléssel vette át a liberális kultúramegmondó-emberek utálatát Orbánéktól, csak előjelet váltott: neki az a baja ezzel a száz emberrel, hogy ennek az értelmiségnek a Puzsér által vélelmezett Gyurcsány imádata, karöltve a jobboldal lenézésével végül is Orbán diktatúrájának egyik kiváltó oka.

Az egyszerűség kedvéért egyetlen kis példán mutatnám meg, hogy mekkora hülyeségeket beszél itten Puzsér. Fontos megjegyezni, hogy a Partizánban Para-Kovács és Szily László nagyon pontosan helyrerakták Puzsért. A kis példák pedig azért jók, mert könnyebben át lehet élni a problémákat ezen keresztül, mint a liberális kulturális kánon elleni általánosan hevült osztályharc révületében.”

Nyitókép: Baksa Róbert

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2023. augusztus 17. 11:33
Szerintem Puzsérnak igaza van. Amit a “magát liberálisnak gondoló” de sok témában extrém intoleráns liberális értelmiség előadott irt az MSZP koalícióval és Gyurcsány alatt, az bestiális és értelmiséghez méltatlan volt. Ezek tények. Puzsér ezt nem mástól vette át. Tisztelet neki azért a szent dühért, amivel erről ír. A miheztartás végett: ugyanezzel a gyáva és talpnyaló NER értelmiséget is ugyanúgy kárhoztatja. Helyesen.
altercat1
2023. augusztus 14. 06:52
A kultúratorzó mióta kultúra? Ja! Úgy 150 éve kezdődött. A hatalomra vágyó PÉNZ a kultúra terepét vélte harcmezőnek kínjában, mert másképp esélytelen volt. Támadni a harmóniát! Volt a jelszó. Ne fütyülje az a suszterinas Strausst és társait! Diszharmóniát a nyakába, hogy ne érezze jól magát! Ugyanez dettó a képzőművészetben. A torz pingálmányok és szobortorzók legyenek a nép pofájába! És a bolsi-libsi banda nyomta az ipart... Fellépett később a frankfurti iskola képében, ma meg mindenféle szirszar ngo-ban. Mert van az a pénz... Persze a normális többség leszarja.
Obsitos Technikus
2023. augusztus 12. 20:36
Főzök egy kávét..
B_kanya
2023. augusztus 12. 11:23
" (Igen az is egy nagy problémájuk, hogy a kultúra terén ez a populista maszlag nem működik.)" Ugyan kérem, Szakács Árpád megkapargatta, hogy a "kultúra" esetén még mindig mennyivel többől gazdálkodik a balf444szoldal és ebből is kifolyólag mennyivel erősebb a hangjuk. Plusz - a kornisi jobban gyűlölőknek ilyen gátlasaik rég nincsenek, talán soha nem is voltak - az 5 Orbán kormány alatt egyszer, sőt ÖSSZESEN NEM VOLT olyan TISZTOGATÁS, mint amit a liberráltak 1947-ben, aztán megyó alatt, aztán 2019-ben a "júdapesti" városházán végeztek és ahogy rendszeresen fatvát mondanak a kánonból kicsit is kibeszélő váncsai fajtatársaikra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!