Így lebeg a SpaceX űrkapszulája

2016. január 26. 06:52

Még novemberben tesztelte a SpaceX a Dragon2 űrkapszula lebegési képességeit: a Nemzetközi Űrállomásra szállítanak majd vele embert.

2016. január 26. 06:52

A SpaceX évek óta szállít ellátmányt a Nemzetközi Űrálommásra, Elon Musk cége azonban a következő években embert is fog szállítani: ehhez fejlesztik az eddigi kapszula emberszállításra is alkalmas változatát, a Dragon2-t.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2016. január 27. 11:53
No igen, de ez magánpénzből lebegett 6 másodpercet. Magyarországon azért ez másképp menne...
aprosolyom
2016. január 27. 10:24
Szegény Elon M-nak mennyire nem való a prezentáció. :) (más spacex videóból) Már a Tesla új modelljének bemutatóján is kiderült a számomra. 6-mp-es lebegés hozzászólóknak: Ez csak egy kapszula. Ez nem hordozórakéta. Ebben max. annyi üzemanyag van, hogy mikor visszatér a föld légkörébe, majd a földfelszínre, addig tudjon korrigálni valamivel. Egyébként pedig felteszem ejtőernyővel ereszkedik majd. Példaként: https://youtu.be/XyvIw_yO60w
egysegelem
2016. január 27. 03:43
Hosszutavon az allamnak is olcsobb ha privatizaljak a szallitast, es a NASA csak kifizeti az utat, mint egy taxit, az osszes tobbi gond le lesz a vallarol sokkal kevesebb emberre lesz szukseg, jelentosen csokkenhet a koltsegvetesuk emiatt megis no a hatekonysag. Egy maganceg mindig hatekonyabb mint az allam.
egysegelem
2016. január 27. 03:40
De ahhoz, hogy a jovoben legyen, szepen lepesenkent at kell adni a technologiat es az uzemeltetest valamint a fejleszteseket is magancegeknek. Ez tobb lepcsoben zajlik. Amikor a rendszer mar kozel 100%os biztonsagu, megnyitjak a maganszfera szamara az urturistaskodast. Piaci alapon bizony van a kereslet, nem olcso, de a vilagon sok gazdag el es ennel nem nagyon van nagyobb elmeny. Az USA megint evtizedekkel masok elott jar. Ebben is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!