Így ünnepelte a Google Beethoven 245. születésnapját

2015. december 18. 15:00

Senki nem képes Beethovent utánozni, de kicsiben bárki megpróbálhatja. Erre próbál buzdítani mindenkit a Doodle-t zenei játékká átalakító Google is. Elvileg a zeneszerző születésének 245. évfordulójára emlékeztek vele, de a pontos dátumot senki nem ismeri, így december 17, megkeresztelésének napja a „hivatalos” születésnap.

2015. december 18. 15:00

A Google Doodle hallási és zenei képességünket tesztelő játék. Mind a négy szinten több kottát kapunk, amelyeket az adott zenedarab pontos sorrendje szerint kell elrendeznünk. A legismertebb Beethoven-alkotásokról van szó: Für Elise, Holdfény szonáta, Örömóda.

Semmi gond nincs, ha kihagy a memóriánk, mert lehetőségünkben áll belefülelni a muzsikába. A szintek között meghallgathatjuk a klipet, animációt láthatunk Beethovenről. Miután végeztünk velük, jön a crescendo, felcsendül a zene, lehullik a függöny, az egészet megoszthatjuk a közösségi médián.

A Beethoven Doodle néhány afrikai ország és a Spitzbergák kivételével mindenhol elérhető.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!