Lars von Trier szakít a sajtóval

2011. augusztus 11. 10:32

A dán rendező úgy döntött, nem ad többé sajtótájékoztatót. Tavasszal Cannes-ban egy botrányt kavaró hitlerező viccelődését követően kitiltották a fesztiválról.

2011. augusztus 11. 10:32

Lars von Trier a Libération című francia lapnak adott szerdai interjújában kijelentette: nem áll többé a sajtó elé. „Kész, vége. Úgy fogom csinálni, mint Terrence Malick” - utalt a rejtőzködő amerikai rendezőre, aki sajtótájékoztatón soha nem jelenik meg, és interjút is csak nagyon ritkán ad.

A dán rendező cannes-i sajtótájékoztatójára utalva elmondta, Melankólia című filmje kapcsán Gilles Jacob fesztiválelnök kérésére állt a sajtó elé, de egyáltalán nem volt felkészült: „Pánikba estem, idióta dolgokat mondtam” - mondta a lapnak. Utána azonban „tízszer is bocsánatot kért”. Von Triert ezt követően kitiltották a fesztiválról, ám filmje női főszereplője, Kirsten Dunst a botrány ellenére is megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szarvasember
2011. augusztus 15. 12:29
Kirsten Dunst tényleg nagyszerű színésznő. Nem is értem, miért nem átkozták ki ezek az idióta sznobok...
tevevanegypupu
2011. augusztus 13. 08:58
Meglehetosen hulye helyet valasztott hitlerezesre-zsidozasra, a cannesi fesztivalt ugy kilencven szazalekban zsidok rendezik, a szineszek ugyanannyi szazalekben (az o filmjeiben is) es az ujsagirok ugyszinten..De jo lenne kulonben, ha sztalinozas-komcsidicsereteknel is igy felhaborodna a "nemzetkozi kozvelemeny"..
egysegelem
2011. augusztus 12. 09:13
Nem a tukrot kell szidni, ha nem tetszik a latvany, Lars. Nem kell hulyesegeket beszelni, es akkor a sajto sem fogja tudni talalni.
civilina
2011. augusztus 11. 13:12
"„Pánikba estem, idióta dolgokat mondtam” - mondta a lapnak." Óóóó, kiskomám! Nem kell ezt annyira a szívére venni. Ha tudná, nálunk, Magyarországon nem telik el nap, hogy Orbán Viktor miniszterelnök urat valamelyik balliberális újságíró, vagy a "szellemi elit" egy meghatározó tagja ne hasonlítaná Hitlerhez. Igaz, ők is mindig pánikban vannak, és talán ezért is mondanak idióta dolgokat, de nem csinálnak ebből gondot, hiszen a hajuk szála sem görbül. Rendező úr, el sem tudják képzelni, ott a finnyás és érzékeny Nyugaton, hogy nálunk a balliberálisok milyen elképesztően mocskos jelzőket és kifejezéseket engednek meg maguknak, ha az ellenfeleikről van szó. Persze, ezzel nem hencegnek és nem árulkodnak, de ha Orbán Viktor élettérről beszél, akkor elborzadva képesek a világot fellármázni. Mindjárt a Washington Post-ban kezdik! Látja, nem vagyunk könnyű helyzetben, ilyen balliberálisokkal vagyunk körülvéve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!