Izrael nem kér Lars von Trier filmjéből

2011. május 20. 13:19

A dán rendező Melancholia című filmjének már lezárt forgalmazási szerződését akarja felbontani Izrael Lars von Trier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon tett sértő kijelentései miatt.

2011. május 20. 13:19

Lars von Trier Cannes-ban a hivatalos nagyjátékfilmes versenyprogramban szereplő filmje vetítését követő sajtótájékoztatón okozott kisebb botrányt kijelentéseivel. Azzal viccelt, hogy rokonszenvez Hitlerrel Izraeltől pedig falra lehet mászni. A rendező később visszakozott, bocsánatot kért, a szervezők azonban csütörtökön kitiltották a fesztiválról.

Izrael mellett most Argentína is lemondta a rendező Melancholia című filmjének forgalmazását - erősítette meg von Trier Zentropa nevű produkciós cégének üzlettársa a Politiken című lap értesüléseit. „Nem lehet bemutatni egy olyan ember munkáját, aki egyértelmű náci kinyilatkoztatásával megsérti a zsidó népet és az egész emberiséget” - fogalmazott az izraeli forgalmazó. A rendező cége több országban gondokra számít. Peter Jensen gyengeelméjűnek és ostobának nevezte partnere szavait.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. május 24. 11:12
„Nem lehet bemutatni egy olyan ember munkáját, aki egyértelmű náci kinyilatkoztatásával megsérti a zsidó népet és az egész emberiséget” - milyen hülye enervált liberálbolsevik duma ez ?! Engem példáúl nem sértett meg. Hol van itt az egész emberiség ???
ketroot
2011. május 24. 07:38
Ez a csóka rendezte az Antikrisztust, igaz? Ajánlom megnézésre, elég súlyos darab, nem egy tömeg film... http://www.youtube.com/watch?v=eBdDcQONmkM
tevevanegypupu
2011. május 23. 20:14
Eleg hulye vicc volt, onmagaval szurt ki, tudhatta volna, hogy a filmforgalmazok, producerek es a filmszakmaban dolgozok legalabb nyolcvan szazaleka zsido.
sky.net
2011. május 23. 18:56
nem gond majd papizzák akkor a becstelen brigantikat , és verik közben a vágott pöcsüket amikor pl a baseball ütős zsidaj barom jól kupánbassza a vézna nácit ... az mégiscsak kultúra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!