Disney hősei Sanghajba érnek

2011. április 08. 17:31

Öt év után sikerült megegyeznie az amerikai Walt Disney cégnek és Sanghaj városának a harmadik kínai Disneyland megépítéséről. Han Cseng sanghaji polgármester az ázsiai kontinens eddigi legnagyobb külföldi beruházásáról beszél.

2011. április 08. 17:31

2005 óta folytak tárgyalások a kaliforniai Disney cég és Sanghaj városa között a harmadik kínai Disneyland kiépítéséről. A 2010 novemberi megegyezés alapján város és a cég 57-43 százalékos arányban birtokolja majd az 1,5 négyzetmérföldnyi élményparkot.

A tervek szerint a kalandpark központi témája a Magic Kingdom lesz, és 9,2 kilométer hosszú saját metróvonala viszi majd centrumába a látogatókat. A terület köré egy 1730 hektáros turistaövezetet is terveznek, és ha Han Cseng sanghaji polgármester számításai nem csalnak, a 24,4 milliárd jüan-os (689,8 milliárd forint) beruházás az eddigi legnagyobb külföldi befektetés lesz Kínában.

Az építkezés várhatóan öt éven belül fejeződik be, az első évek bevételét pedig a város 80 milliós agglomerációja termeli majd.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!