Feloszlott a White Stripes

2011. február 03. 11:09

A Jack és Meg White alkotta duó hivatalos weboldalán közölte a White Stripes feloszlásának hírét. Az együttes nem készít több lemezt és nem lép többet színpadra, a szétválás okának legfőbb indoka az, hogy „megőrizzék, ami szép és különleges volt a zenekarban”.

2011. február 03. 11:09

Feloszlott a White Stripes: a hírt a kéttagú rockbanda hivatalos oldalán közölte. Jack és Meg White nem zárja ki, hogy eddig nem hallott felvételek még nyilvánosságra kerülnek a jövőben. A White Stripest a kilencvenes évek végén alapította Detroitban a gitáros-énekes Jack White és a dobos Meg White, akik 1996-tól 2000-ig házastársak voltak.

Az együttes hat lemeze közül az első 1999-ben jelent meg, közülük legtöbben a 2003-as Elephant című albumot tartják a legjobbnak. A formáció mindössze egy dobból és egy gitárból állt, a duó teljesítménye a minimál hangszerelés adta sajátos hangzásvilággal és Jack White improvizatív gitárjátékával élőben nyilvánult meg igazán, sikerükhöz pedig nagyszerű klipjeik is hozzájárultak.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2011. február 06. 21:53
Látom sokakat meghatott ez a hír, de inkább most Gary Moore-ról pár szót ha lehetne kérni..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!