White Stripes vs. Air Force

2010. február 12. 12:17

A Légierő engedély nélkül használta fel a White Stripes egyik dalát egy toborzó reklámjában, amiből kisebb botrány kerekedett Amerikában. Az Air Force többszöri megkeresésre sem reagált, Meg és Jack White tiltakozik.

2010. február 12. 12:17
A U.S. Air Force toborzó hirdetésében, melyet az amerikai Super Bowl liga reklámidejében sugároztak a tévék Jack és Meg White „Fell in love With a Girl" című, az együttes engedélye nélkül felhasznált száma hallható - erőteljes hangulatfokozás céljából.
 
„A White Stripes mélyen sértőnek találja, és tiltakozik az ellen, hogy az amerikai Légi Erő hirdetésében a mi zenénket használják toborzásra, egy olyan háború közben, melyet mi nem támogatunk. Erőteljes intézkedéseket fogunk tenni, hogy leállítsuk ezt a toborzó hirdetést, ami egyébként egy nagy kampány része volt, melynek során eddig 67 000 főt sikerült rekrutálni.” - olvasható az együttes honlapján található közleményben.
 
Azonban a Légierő vagy nem hallott még a jogok megvásárlásáról, vagy csak tesz a szerzői jogokkal kapcsolatos szabályokra, mivel nem kértek engedélyt a felhasználásra. A Stripes nem akar egy újabb fogaskerékké válni a gépezetben, mint elmondták: nem a hadsereg ellen van kifogásuk, saját honvédjeiket támogatják, de csak ha otthon vannak, békeidőben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!