Térképen az oroszok által frissen elfoglalt területek

2024. május 09. 18:28

A War Mapper egészen májusig bemutatta az oroszok hódítását.

2024. május 09. 18:28

Nyitókép: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

A Mandiner februárban beszámolt róla, hogy az orosz haderő elfoglalta Avgyijivkát. Ezt követően több szektorban is támadást indítottak: megindultak Herszonban Krinkij ellen, Zaporizzsjában Robotine ellen, illetve Donyec megyében Avgyijivkától nyugatra és Mariinkától délnyugatra.

Később folyamatosan érkeztek a beszámolók arról, hogy az orosz hadsereg meghódított valamilyen települést Ukrajnában.

Szerdán az is kiderült, hogy az ukránok minden negyedik Abrams harckocsija megsemmisült.

Ezt is ajánljuk a témában

A War Mapper május elején pontosan bemutatta, hogy Oroszország az elmúlt időszakban mekkora területet tudott elfoglalni Ukrajnából. A rövid elemzés szerint 2024 április végén Oroszország Ukrajna területének 17,53 százalékát birtokolja.

A War Mapper szerint ez azt jelenti, hogy Oroszország március vége óta mintegy 86 km² területet szerzett meg.

A térképen feltüntetett területi nyereség tartalmazza a Krímet, valamint a 2022 előtt megszállt donyecki és luhanszki területeket is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­­g­a­z­­­i n­­­i­­­m­f­o­­­m­­­á­­­n­­i­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
remi
2024. május 10. 06:30
Tökfelesleges ilyen térképeket gyártani a háborúnak ebben a szakaszában, ez a rész nem erről szól, ez a hullák darabszámáról és a megsemmisült hadianyagról szól, megsérült, megsemmisült hátországi ipari és egyéb kapacitásokról illetve ezek arányairól szól, nem másról. (Azt nem említve, hogy hoholisztán 100%-ban külföldi beszállításoktól függ). Ezekről az adatokról meg lényegében még jól közelítőnek nevezhető becslésünk sincs. Nem beszélve az adatokkal nehezen vagy sehogy sem leírható körülményről amit "morál"-nak nevezünk és a frontvonalon valamint a hátországban is nagyon fontos tényező.
alexandrosz-2
2024. május 09. 21:47
Helyes! Pusztuljon a hohol, meg a zsidó!
Akitlosz
2024. május 09. 20:32
Odessza a háború kulcsa, Harkov "csak" a negyedik legfontosabb stratégiai hely. 1. Odessza 2. Kijev 3. Zaporozsje (ott van az energiatermelés központja) 4. Harkov Kijev nem sokat számít már akkor, ha a többi megvan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!