Már külföldön is egyre kevésbé vannak biztonságban a katonakorú ukránok

2024. április 25. 18:46

Lengyelország után Litvánia is hazatoloncolná a hadköteles korú ukrán férfiakat.

2024. április 25. 18:46

Nyitókép: Facebook

Litvánia azt fontolgatja, hogy segít Ukrajnának hazatoloncolni a katonaköteles férfiakat, de előbb ki kell találniuk, hogyan tegyék ezt – olvasható a Pravda cikkében. Laurynas Kasčiūnas litván védelmi miniszter elmondta, hogy Litvánia egyelőre nem fontolgat konkrét intézkedéseket, de figyeli, hogy Lengyelország hogyan dönt.

Ezt is ajánljuk a témában

„Természetesen senki sem fogja őket összeszedni és Ukrajnába hurcolni – ez nem fog megtörténni. De meg lehetne őket fosztani a szociális juttatásoktól, a munkavállalási engedélyektől és egyéb dokumentumoktól. Ezek azok a lehetőségek, amelyekről hallok Lengyelországból. Szóval várjuk meg, hogy mi történik Lengyelországban, ami talán Litvánia számára is megfelelő lesz” – mondta Kasčiūnas, aki azt is hangsúlyozta, hogy nehéz megbecsülni, hány katonaképes ukrán férfi tartózkodik jelenleg Litvániában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­­­g­ö­­­s­ ­­l­­­á­n­­­y­­­o­k­­ ­­­v­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
julius68-2
2024. április 26. 09:27 Szerkesztve
A gazdasági menekült muszlim csürhét tárt karokkal, a háború elől menekülő ukrán férfiakat, meg visszatoloncolni. Az emberi jogi szervezetek meg kussolnak, igazi jogállamiság !
Silcon
2024. április 26. 09:23
Szerintem simán lőjétek le őket, a végkimenetel szempontjából egykutya. Barmok. Piszkosul elegem van már a jogi csűrés-csavarásból, hogy mindig mindent kiforgatnak az eredeti szándékból. Beengedik milliószámra azokat, akiknek a nemzetközi jog alapján semmi sem járna, azokat meg vissza akarják küldeni, akik abszolút jogszerűen tartózkodnak ott. Nálam elnyerték a szívlapát díjat.
Pandaka pygmaea
2024. április 26. 05:30 Szerkesztve
És még minket, magyarokat utálnak az ukránok... ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!