Ilyen fegyvereket kaphat Ukrajna azonnal az amerikai csomagból

2024. április 24. 06:21

A fegyverek már a németországi és lengyelországi raktárakban vannak.

2024. április 24. 06:21

Nyitókép: Delil Souleiman / AFP

A Reuters arról ír, hogy az Egyesült Államok azonnali, 1 milliárd dolláros katonai csomagot készít elő Ukrajna számára, vagyis az első csomagot a Képviselőház által napokban elfogadott, 60,8 milliárdos segélyből.

A csomag részei: 

katonai járművek, Stinger légvédelmi lőszer, muníció a nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszerekhez, 155 mm-es tüzérségi lőszer, TOW és Javelin harckocsi-elhárító rakéták,

 és egyéb fegyvereket, amelyeket azonnal a harctérre lehet küldeni – írják.

Ha a Szenátus rábólint a négy törvényre, Joe Biden elnök valószínűleg azonnal aláírja őket, és az első fegyvercsomag indulhat is Ukrajna felé.

Korábban megírtuk:  az amerikai fegyverek nagy része már előre elhelyezésre került németországi és lengyelországi raktárakban, így azonnal a harctérre kerülhetnek. Hangsúlyozzák: 

a nagy hatótávolságú ATACMS rakétákkal kapcsolatban Ukrajna megígérte, hogy nem fogja használni orosz területek ellen.

Mint kiderül, a törvényjavaslat értelmében „Joe Biden 11,9 milliárd dollár értékben saját hatáskörben, a Kongresszus jóváhagyása nélkül dönthet az Egyesült Államok számára nem szükséges fegyverek Ukrajnába küldéséről”.  

És sokak szerint a legfontosabb sajnos: a csomaggal az amerikai fegyvergyártó cégek járnak a legjobban,

 hiszen a fegyverek amerikai gyártmányúak.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­l­­á­­­n­­y­o­­k­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­­­k­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
kisgazda-4
2024. április 24. 16:50
Magyar tarka marháim! Mennyi rohadt muszkabarát bolsevik van itt? az hihetetlen. Ez a felcsúti maffiózó miért nem tart a mi európánkkal? Ha az ukránok győznek mi magyarok szarban leszünk, ha az oroszok akkor viszont mi leszünk szarban. Tehát ez a felcsúti kiscigány minket visz bele a nihilbe. A kétkulacsos politika mindig kibaszott Magyarországgal. Ennyit tud adolf orbán ez csüngő hasú vietnámi disznó. Ti pedig itt imádjátok és imádkozzatok hozzá. Hülyék.
Robi54
2024. április 24. 14:26
Lesz mit szétlőni a ruszkiknak.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. április 24. 12:41
hát az ukránok úgy tekintik a Krímet, hogy az övék - ha elkezdik lőni, akkor nem orosz, hanem ukrán területet lőnek a kurva anyátok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!