Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

2024. április 22. 11:11

Egymást tapossák a kormányok Nyugat-Európában, hogy megszerezzék a kínai vállalatok gyárait, pedig a keleti nyitás stratégiájáért korábban folyamatosan kritizálták Magyarországot.

2024. április 22. 11:11
null

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kínai Chery aláírta a közös vállalkozás létrehozásáról szóló szerződést a spanyol Ebróval – írja a Le Figaro. A megállapodás keretében a Nissan egykori gyárában, Barcelona közelében gyártják majd a kínai cég járműveit.

A cikk megállapítja, hogy

ez a második alkalom, amikor egy nagy kínai gyártó letelepedik Európában, a Tesla kihívója, a BYD elsőként Magyarországot választotta és Szegeden épít gyárat.

A lap megjegyzi, hatalmas harc dúl Európában a kínai gyártók megszerzéséért – ennek fontosságát először egyébként a magyar kormány ismerte fel, amiért rengeteg támadás érte Nyugat-Európából, ám mára a németek, a spanyolok, az olaszok és a franciák is ezt a stratégiát követik.

Nem ez az első eset, hogy Nyugaton egészen másképp értékelnek egy beruházást, ha azt Magyarország szerezte meg, és nem valamelyik nagy EU-tagállam.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­­­á­­­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Fed74
2024. április 23. 13:19
Éljen Balog Zoltán ,pedofilokat védelmező Nemzeti fideszes csuhás!!!!!!!! Nemzeti Pedofidesz : Isten, haza, pedofíia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!( Most vonyíthattok fideszes kutyák, van miért!!!!!!!!!
Fed74
2024. április 22. 19:14
Csapláros cigány megtanultál másolni?? Legalább másolni tudsz Gyerekbaszó Román cigány!!!! Ezért örül a futóbolond gazdád, hogy másolni tudsz , meg behúzni az x-et!!!! Ennyit tudsz Román pedofil cigány!!!!!
csapláros
2024. április 22. 19:02
Fed74 2024. április 22. 18:21 ..."Csapláros!!! Megkereslek Gyerekbaszó Román cigány...stb."... Vagyis, kevés volt a spontán ejakuláció és rá a befosás is, most rá is erősítesz a Marok Marcsával a Jancsi polírozásra... Ez a románozás egy akut tünet lehet nálad a furcsa nagybetűzésekkel, főleg a Románok iránti KÜLÖNÖS TISZTELETTEL... 🤣🤣🤣 Ez nem baj, majd kinövöd, vagy ebben fogsz megdögleni is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!