Ukrajna nem teljesített maradéktalanul minden feltételt az Európai Bizottság szerint

2024. március 12. 19:47

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyesen mondott köszönetet von der Leyennek a tárgyalási keret bemutatásáért.

2024. március 12. 19:47
null

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

***

Ukrajna és Moldova hamarosan előreléphet az uniós tagság felé vezető úton, miután az Európai Bizottság kedden elküldte a csatlakozási tárgyalásokra vonatkozó kerettervezetét a tagállamoknak – írta meg az EuroNews

Rikard Jozwiak, a Szabad Európa központi szerkesztőségének európai ügyekkel foglalkozó munkatársa azonban úgy véli, Magyarország kedden egyértelműen győzelmet aratott, mivel 

az Európai Bizottság szerint az Ukrajnával szemben fennmaradó négy feltételből csak kettő teljesült. 

„De ne feledjük, hogy végső soron az EU-tagállamok döntenek. Továbbra is arra számítok, hogy június végén elfogadják a tárgyalási keretet és ténylegesen megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások” – tette hozzá Rikard Jozwiak X-bejegyzésében. A keretekhez, amelyek Brüsszel Kijevvel folytatott csatlakozási tárgyalásait szabályozzák, mind a 27 uniós vezető egyhangú jóváhagyása szükséges. Ha jóváhagyják, Ukrajna közelebb kerülhet a teljes jogú uniós tagságra irányuló törekvéséhez.

Ukrajna figyelemre méltó rugalmasságról és elkötelezettségről tett tanúbizonyságot, és jelentős előrelépést tett az uniós úton” 

– fogalmazott Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője közleményében.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyesen mondott köszönetet von der Leyennek a tárgyalási keret bemutatásáért.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­n­­­y­o­k­­ ­v­á­­r­­n­a­­­k­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Gusztiapu
2024. március 13. 13:11 Szerkesztve
Mi az, amit teljesített Ukrajna?! És mi az, amit nem teljesített Törökország, Szerbia? Na menjenek a ... inkább nem írom. Úgy röhej az egész, ahogy van. Én remélem, hogy igaza van Orbánnak abban, az EU-t belülről kell átalakítani és nem kilépni belőle - de egyre szkeptikusabb vagyok. Amúgy az meg van, hogy itt a nagy kardcsörtetés ellenére lótúrót akarnak francia katonákat küldeni Ukrajnába? Á, dehogy. Oda minket szánnak - szánnának: "Soros György: ha a keletieket bevesszük a NATO-ba, és ellátjuk őket a nyugati fegyverarzenállal, technikai készségekkel és minden egyébbel, akkor majd az ő fiaik fognak hullazsákban hazatérni, és ez nagy mértékben fogja növelni a NATO katonai potenciálját."
EJP1
2024. március 13. 10:54
"Ukrajna figyelemre méltó rugalmasságról és elkötelezettségről tett tanúbizonyságot, és jelentős előrelépést tett az uniós úton” - Ez az út azonban hosszabb, mint a Tejút.
Patika
2024. március 13. 04:34
m i n d e n f e l t é t e l t ? --- Ne bassz! Egyet se! (háborúzik helyette) Ja, hogy az is elég egy békeszövetségnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!