Terjed a terrorveszély Nyugat-Európában – egyetlen hét alatt több mint száz fenyegetést küldtek francia iskoláknak

2024. március 25. 17:17

A riasztások száma azután nőtt meg, hogy október 13-án egy dzsihadista megölte volt tanárát az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában.

2024. március 25. 17:17
FRANCE - POLICE ROADSIDE CHECK

Nyitókép:  AFP/ Hans Lucas 

 

Csaknem 130 franciaországi középiskola kapott merényletfenyegetést a múlt hét óta a meghekkelt digitális felületein keresztül – közölte hétfőn a francia oktatási minisztérium. Ezek az intézmények a tájékoztatás szerint a párizsi régióban, valamint az ország északi és keleti részén találhatók. Északkelet-Franciaországban Haut-Rhin megye prefektúrája hétfőn azt közölte, hogy „több bombariadó volt iskolákban”, amelyeket evakuáltak, míg a szomszédos Bas-Rhin megye prefektúrája szerint

vasárnap este óta mintegy tizenöt középiskolába érkezett bombafenyegetés.

A reimsi oktatási hatóság szerint mintegy tíz iskolát ért bombariadó a honlapjukon keresztül, s a beérkezett üzenetek némelyike lefejezésről szóló videót is tartalmazott, hasonlóan a párizsi régió iskoláiba múlt héten küldött üzenetekhez. 

„Azt hiszik, hogy névtelenek maradhatnak, de levadásszuk őket. Azt hiszik, hogy biztonságban vannak, de megbüntetjük őket. Az elmúlt hónapokban elküldött hasonló fenyegetések több tucat elkövetője ellen már eljárás indult” – mondta Gabriel Attal miniszterelnök csütörtök este az iskolák biztonságáról rendezett tárcaközi értekezlet után. 

November közepéig a kormány nyolcszáz hamis bombariadót számolt össze egy korábbi fenyegetéssorozat után.

A hamis riasztások száma azután nőtt meg, hogy október 13-án egy dzsihadista megölte volt tanárát az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­ö­­g­­ö­­­s­ ­­l­­á­­­n­­­y­o­­k­­ ­v­­á­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
muszlim1970
2024. március 25. 22:37
Persze semmi nem történt!Mekkora gecik ezek!
atti64
2024. március 25. 21:26
NEM TUDOM ÖKET SAJNÁLNI TRIANON OTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Málaga21
2024. március 25. 21:02
Makaróni katonákat akar ukrajnába küldeni, de nemsoká otthon sem elég fegyveres.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!