Szijjártó Péter ellen provokált a szlovák újságíró, csattanós választ kapott

2024. március 22. 10:49

Bár az SME szerzője megpróbálta a magyar külügyminiszter ellen hangolni cseh kollégáját, Jan Lipavsky nem ment bele a játékba.

2024. március 22. 10:49

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Mindig, amikor találkozunk, tisztességesen meghallgatom minden külügyminiszter-társamat, sőt, kétoldalú látogatásra is készülök Magyarországra, ahol különböző kérdéseket fogunk megvitatni – így felelt Jan Lipavsky cseh külügyminiszter az SME szlovák lap újságírójának provokatív kérdésére.

A szerző felidézte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, végre valaki meghallgatja az olyan országok véleményét, mint Magyarország és Szlovákia, és arra utalt, hogy rendben van, ha valaki találkozik az orosz külügyminiszterrel.

Ön az arckifejezésével egyértelművé tette, hogy nem ért egyet ezzel

– dobta fel a labdát az újságíró, ám Lipavsky válasza egyértelművé tette, hogy kíváncsi kollégája véleményére.

Pedig a cseh külügyminiszter finoman fogalmazva sem szövetségese a magyar kormánynak, legutóbb például azért tekintett biztonsági kockázatként korábbi kormányfőjére, mert együttműködött Orbán Viktorral az európai politikában.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. március 22. 12:13
A sok focis cikk elnyomja a kiválóan teljesítő miniszterünket. Ne hagyjuk!
Lami66
2024. március 22. 11:38
Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy ebben a mai világban nem is a politikusok kavarják a szart, hanem a média. Aztán a politkusok nagy része a média kavarását veszi a valóságnak és az alapján dönt
Sárkányasszony
2024. március 22. 11:08
a végén még néhány helyen felülkerekedik a józan ész
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!