Óriási kapás: közel százötven ISIS-tagot fogtak el Törökországban

2024. március 26. 18:44

Az előállított embereket azzal gyanúsítják, hogy részt vettek a szervezet fegyveres akcióban.

2024. március 26. 18:44
null

Nyitókép: Delil SOULEIMAN / AFP

 

Törökországban egy, az egész országra kiterjedő műveletben őrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet 147 feltételezett tagját – jelentette be kedden Ali Yerlikaya török belügyminiszter.

A gyanúsítottakat egyidejűleg fogták el az ország 81 tartománya közül harmincban – közölte a miniszter az X internetes platformon. Tájékoztatása szerint az előállított embereket azzal gyanúsítják, hogy részt vettek a szervezet fegyveres akcióban, vagy segítették finanszírozni az Iszlám Államot.

Törökországban 2023. június 1. óta 2929 olyan személyt állítottak elő, akit a dzsihadista terrorszervezethez fűződő kapcsolattal gyanúsítanak – közölte a török belügyminisztérium.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leonardodicarpaccio
2024. március 27. 09:40
Eddig is világos volt, hogy az ISIS háttérbázisa Törökország. Nem százötvenen vannak, hanem százötven-ezren. A moszkvai akciót szép nyugodtan előkészíthették, a törökök csendben, szimpátiával szemlélték az előkészületeket. Hisz párszor ők is odacsaptak az oroszoknak (2015. novemberében pikk-pakk lelőtték a SU-24-est, 2016. decemberében az ankarai orosz nagykövetet iktatták ki).
alexandrosz-2
2024. március 27. 05:22
Az isis cia projekt. A ruszkik dalra fakasztottàk a terroristákat és erdogánra ráégett a buli. Most kompenzalni próbál, erdekes lesz látni, meddig mer elmenni. De nem kérdéses, hogy a sokadik ororszországi terrortámadás mögött kiket találhatunk. A kérdés inkább csak az, hogy a ruszkik miért ilyen bamba faszkalapok, továbbá hány oroszt gyilkolhatnak meg mèg büntetlenül, következmények nélkül zsidó parancsra a cia és hohol haverjaik?
mreinstand-2
2024. március 27. 04:54
Az liberális szardogánpqtkány illiberális volta miatt arra tippelek, hogy ellenzékiekkel való leszámolás történt és csak rájuk ragasztották a terrorista címkét. Az illiberális török ügyészség vádemelése annyit ér, mint a picsafüst, tehát Polt színvonalával megegyező.
rockercicc
2024. március 27. 00:49
Remélem mindet kivégzik! Talán disznókat kéne rájuk engedni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!